Afbeelding
Foto: LSV Invictus

LSV Invictus houdt geweldig creatief de loopsport levend

Sport

OOSTSTELLINGWERF - Corona, lockdown, wedstrijden die worden afgelast: liefhebbers van sport hebben het niet makkelijk. De hele samenleving niet, uiteraard. De mensen van Loopsport Vereniging Invictus uit Appelscha, Oosterwolde en omstreken weten op creatieve verantwoorde wijze toch hun favoriete sport te kunnen blijven beoefenen.

Jong en oud traint nog steeds bij LSV Invictus, zij het uiteraard op aangepaste manier. Wedstrijden organiseren ze nu gewoon onderling. Bijvoorbeeld via de app Strava, waar je bij kunt houden wie de meeste kilometers traint. De meeste van de acht trainers sturen hun atleten via WhatsApp de trainingsschema’s toe zodat ze gericht in training en beweging kunnen blijven.

Hardlopen, wandelen, Bootcamp: van alles voor jong en oud

De enige trainer die nog wel gewoon met de trainingen kan doorgaan op de normale manier is Gerko Floor. Hij geeft elke vrijdag aan twee jeugdgroepen training. Doordat die trainingen in bos en dorp, in de prachtige bos- en natuurrijke omgeving plaats vinden, kunnen die gewoon doorgaan .

De Bootcamp waar LSV Invictus vorig jaar mee is gestart, wordt tegenwoordig online gegeven zodat mensen er thuis of op straat (solo of in tweetallen) mee door kunnen gaan. “Met Bootcamp train je je hele lichaam, dat bereik je niet met alleen hardlopen. Maar het grappige is dat dankzij Bootcamp het hardlopen beter gaat”, zeggen bestuursleden Trienke Moes en Adrie Hartholt.

Speciale wedstrijdvormen voor competitiegerichte leden

Trienke (36) en Adrie (56) zijn beide bestuurslid en trainen veel samen. De volwassen Invictus-leden trainen vanwege de coronaregels solo of in tweetallen. Dat kan best saai worden voor sommigen. Niet voor iedereen is het een probleem, maar voor die leden die alleen sporten saai vinden, zijn speciale wedstrijdvormen bedacht.

Een voorbeeld van zo’n wedstrijd is dat je een route moet afleggen aan de hand van foto’s. Wie dat het best en het snelst doet, heeft gewonnen. “Een beetje competitie moet er natuurlijk in zitten. Wel doen we dat zoveel mogelijk op een leuke sportieve manier”, aldus de bestuursleden.

Wandelen van start onder de naam Bodyfit

Dit voorjaar gaat de club met een wandelafdeling van start onder de naam Bodyfit. “Dat hebben we al eerder gedaan, maar de laatste jaren lag dat stil”, zegt Adrie. Mensen die belangstelling hebben voor het wandelen, kunnen zich aanmelden via de website van de club.

Datzelfde geldt voor mensen die willen hardlopen. Alle leeftijden zijn welkom. “Het grote misverstand is vaak dat mensen denken dat je moet kunnen hardlopen voordat je je bij ons aanmeldt. Dat hoeft helemaal niet. We hebben op maandag een beginnersgroep en daar kun je heel laagdrempelig op je eigen tempo beginnen”, zegt Trienke.

Laagdrempelige en gezellige Solo-Duo-Team-Marathon op 30 mei

Net zo laagdrempelig is de Solo-Duo-Team-Marathon op 30 mei. Het beloofd een creatief, gezellig en sportief evenement te worden, waarbij iedereen van elk niveau aan mee kan doen. Deze bijzondere marathon kun je als team afleggen, alleen en op verschillende ‘voertuigen’. Alle ins en outs van deze unieke gebeurtenis vind je op de website van Invictus.

Afbeelding
Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement 1 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 19 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00