Afbeelding
Foto: Routebureau Recreatieschap Drenthe

Stellingwerver gezocht voor Routebureau Recreatieschap Drenthe

Recreatie & Ontspanning

Routebureau Recreatieschap Drenthe is op zoek naar een vrijwilliger uit Ooststellingwerf. Het gaat om iemand die de groep van vier enthousiaste Ooststellingwerver vrijwilligers wil coördineren. De groep legt wandelnetwerken aan in de gemeente, die aansluiten op het netwerk van Drenthe.

Deze netwerken, net als de routes, dienen twee keer per jaar gecontroleerd en onderhouden te worden. In de gemeente Ooststellingwerf zijn sinds kort vier enthousiaste vrijwilligers begonnen met controles van het wandelnetwerk dat daar ligt. Omdat het de eerste keer is na aanleg dat het netwerk grondig gecontroleerd gaat worden en nog niet alles perfect is, is het Routebureau op zoek zijn is een coördinator van deze club vrijwilligers.

Dit houdt in dat je de taken enigszins verdeeld, dat je zelf mee helpt met controles en de schakel bent tussen het routebureau en de vrijwilligers. Je voorziet de vrijwilligers dus ook van materialen, helpt ze bij vragen en zoekt eventueel versterking als dat nodig is. Van een coördinator wordt verwacht dat hij/zij het ook leuk vind kleinere problemen zelf op te lossen. Denk hierbij aan het terugplaatsen van een paal of het vervangen van een bordje.

Het levert geen salaris op, maar wel een kleine jaarlijkse vergoeding, een leuke uitdaging, onkosten, een nuttige invulling van je tijd en veel gezondheid door al dat wandelen buiten. Als je het samen met iemand wilt doen kan dat natuurlijk ook. Je mag hier best een feestje van maken met jouw groepje vrijwilligers, want het moet vooral leuk zijn.

Voor interesse kun je contact opnemen met Idvries@recreatieschapdrenthe.nl.

Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 16 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement 19 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00