zaterdag 24 oktober, 2020 20:37
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Wethouder Esther Verhagen ondertekent het landelijke actieprogramma tegen eenzaamheid.
Wethouder Esther Verhagen ondertekent het landelijke actieprogramma tegen eenzaamheid. (Foto: Gemeente Ooststellingwerf)

Gemeente Ooststellingwerf doet mee met ‘Eén tegen Eenzaamheid’

  Politiek

Wethouder Esther Verhagen heeft haar handtekening gezet onder het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het doel van het actieprogramma is de trend van eenzaamheid onder inwoners te doorbreken.


“Meer dan 45 procent van onze inwoners voelt zich regelmatig zeer ernstig eenzaam. Niet alleen ouderen kampen met gevoelens van eenzaamheid, ook onder jongeren heerst dit gevoel” aldus Verhagen. Er wordt in Ooststellingwerf al veel gedaan aan eenzaamheidsbestrijding. “De komende tijd gaan we kijken wat effectief is, of andere acties nodig zijn en hoe we tot een duurzame aanpak van eenzaamheid kunnen komen” zegt Verhagen. Vanuit het landelijke programma ‘Eén tegen eenzaamheid’ krijgt de gemeente daarbij ondersteuning van een adviseur.

Gezamenlijk de trend doorbreken
Het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid is 20 maart 2018 gelanceerd door minister Hugo de Jonge van VWS. Sindsdien doen 185 gemeenten en meer dan 130 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties mee. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken.

Minister Hugo de Jonge: “Het is fantastisch dat zoveel organisaties en gemeenten zich er samen voor inzetten dat mensen zich minder eenzaam voelen. Met activiteiten en bijzondere samenwerkingen zorgen zij ervoor dat mensen vaker betekenisvol contact hebben. Het is aan ieder van ons om door te pakken. Nu misschien wel meer dan ooit. Want dé eenzaamheid oplossen, dat kan niemand alleen. Maar iemands eenzaamheid doorbreken, dat kunnen we allemaal.”

Kijk wat jij kunt doen op de website van Een tegen Eenzaamheid

Meer berichten