Afbeelding

Finale Technasium Brandweer Award 2019 – 2020 ‘Brandpreventie in veestallen’

Educatie

Op woensdag 12 februari strijden zes teams van middelbare scholen uit Drenthe, Friesland en Groningen in Gasselternijveen op de boerderij van Agnes van de Ven om de Technasium Brandweer Award 2019-2020.

De afgevaardigden uit Fryslân zijn: Stellingwerf College uit Oosterwolde en CSG Liudger uit Drachten. Op de finaledag presenteren de overgebleven teams in marktvorm hun idee over hoe een brand in een veestal op een innovatieve manier voorkomen, bestreden of beperkt kan worden. De deskundige jury kijkt naar de meest vernieuwende en inhoudelijk goede ideeën, maar ook naar het prototype en de procesposter, waarin de wijze waarop de groep als team geopereerd heeft naar voren komt.

Opdracht
Er is steeds meer aandacht voor brandpreventie in veestallen. De Technasiumleerlingen kregen dan ook als opdracht om een zowel innovatief als technische voorziening, voorwerp, apparaat of systeem te ontwerpen. Met als doel veestalbranden te voorkomen, te bestrijden of te beperken.

Zes ideeën genomineerd
Op 13 scholen in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen zijn afgelopen periode ruim 200 groepjes leerlingen aan de slag gegaan met de brandweeropdracht. In alle drie de provincies werd elke school door één groepje leerlingen vertegenwoordigd in de regiofinale. Deze vonden plaats op de brandweerkazernes Assen, Groningen en Heerenveen. Tijdens de regiofinales zijn zes ideeën uitgekozen die op 12 februari op de boerderij van Agnes van de Ven in Gasselternijveen strijden om de Technasium Brandweer Award 2019-2020 bokaal.

Afbeelding
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 10 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement 13 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00