Het gemeentehuis in Oosterwolde.
Het gemeentehuis in Oosterwolde. Foto: Gemeente Ooststellingwerf

Subsidies voor Schrieversronte en Kunst & Coo

Cultuur

OOSTERWOLDE - Het college van burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf heeft besloten om de Stellingwarver Schrieversronte voor het jaar 2021 een subsidiebedrag van € 26.390,- te verlenen voor de uitvoering van het beleid Lokaal Cultuurbehoud.

Ook verleent het subsidie aan de coo¨peratieve vereniging Kunst & Coo 2021. Het college heeft besloten om in te stemmen met de jaarlijkse subsidie van € 274.780 voor het jaar 2021 aan coo¨peratieve vereniging Kunst & Coo.

Over Kunst & Coo

Kunst & COO verzorgt de kunst- en cultuureducatie voor de gemeente Ooststellingwerf. De organisatie bestaat uit een samenwerkingsverband van docenten, verenigd in een coöperatieve vereniging. Door het verzorgen van lessen en cursussen probeert Kunst & COO kunst en cultuur zo breed mogelijk aan te bieden en te promoten.

Daarnaast werkt Kunst & COO nauw samen met de onderwijsorganisaties, muziekverenigingen en de stichting Kunstwerf om het aanbod zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de vraag. Aangezien de gemeente Ooststellingwerf zoveel mogelijk jongeren in aanraking wil laten komen met kunst en cultuur subsidieert ze de lessen, cursussen en projecten voor jongeren tot 23 jaar en subsidieert ze tevens de huisvesting.

Over Stellingwarver Schrieversronte

De Stellingwarver Schrieversronte is natuurlijk: “Et belangriekste instituut veur tael, literetuur, geschiedenis, volkskunde en identiteit van Stellingwarf. Stellingwarf is een biezundere regio in Zuudoost-Frieslaand (NL), daor de meensken vanoolds Stellingwarfs praoten. Et Stellingwarfs is een vorm van Nedersaksisch.”

Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 11 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement 14 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00