Afbeelding
Foto: Sinterklaas in Appelscha

Sinterklaas schrijft kinderen van Appelscha een brief

Cultuur

Sinterklaas heeft aan alle kinderen van Appelscha een brief geschreven, om uit te leggen hoe er in dit bijzondere corona-jaar het Sinterklaasfeest gevierd gaat worden. De Werkgroep Appelscha heeft de brief van de Goedheiligman geplaatst op de website www.sinterklaasinappelscha.nl

De Sint schrijft daarin: “Normaal gesproken is mijn aankomst in Nederland, en vooral in Appelscha, een groot feest. Jullie staan ons op het Boerestreekplein op te wachten. We zingen allemaal mooie liedjes en zo…. De Pieten en ik vinden dat altijd heel leuk en gezellig. De weken daarna doen we leuke dingen met elkaar zoals paardje rijden, de winkels bij langs, de gezellige avondboottocht en natuurlijk het grote Sinterklaasfeest op de Roggeberg.”

“Vanwege een gekke en besmettelijke ziekte met een rare naam mag dit allemaal niet in Nederland omdat er dan nog meer mensen ziek kunnen worden. Ook is het nog geheim waar wij volgende week aankomen in Nederland. Sinterklaas, Hoofdpiet en alle andere Pieten vinden het allemaal heel erg jammer dat het zo moet; voor ons zelf natuurlijk maar ook voor de mensen van de Werkgroep Sinterklaas in Appelscha die altijd alles voor ons verblijf in Appelscha regelen.”

Breng je brieven en tekeningen naar de speciale brievenbus
“Ik kreeg net een berichtje van de Hoofdpiet dat er straks in de Poiesz winkel een brievenbus staat waar jullie de tekeningen en brieven voor Sinterklaas in kunnen doen. Ook kunnen jullie berichtjes lezen op www.sinterklaasinappelscha.nl en in de Sinterklaaskrant. Met lieve groet, Sinterklaas, Hoofdpiet en alle andere Pieten.”

Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 9 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement 12 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00