dinsdag 18 februari, 2020 02:16
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven

Een nieuw gezicht in Kringloophal Oosterwolde

  Bedrijf in beeld

OOSTERWOLDE - In Kringloophal Oosterwolde aan de 13 Aprilstraat 40 loopt een nieuw gezicht rond. Jan Bremer uit Hoogeveen runt sinds vijf weken de zaak: "Met dit werk kan ik echt iemand helpen, ik heb echt het gevoel dat ik hier iets terug kan doen."

Jan komt uit Hoogeveen, waar hij jarenlang werkzaam is geweest als stratenmaker: "Op een gegeven moment ging dat niet meer. Last van mijn knieën, van mijn rug, van mijn schouders. Een goede vriend van mij kwam naar me toe met de vraag of ik interesse had in het runnen van de Kringloophal en daar heb ik niet lang over hoeven nadenken. Een nieuwe uitdaging, totaal iets anders dan wat ik deed, maar tot nu toe heel leuk."

Het eerste waar Jan in de winkel mee begon was de grote schoonmaak: "Overal zat een klein laagje stof op en de winkel was niet echt opgeruimd." Nog steeds is Jan niet helemaal klaar met het aan kant maken van de Kringloophal, maar hij doet het met veel plezier: "Ik hoor nu al dat de klanten het erover hebben. Ze vinden het mooier zo. Alles is overzichtelijker geworden, je vindt sneller wat je zoekt."

Volgens Jan is het belangrijk dat kringloopwinkels hun doel niet uit het oog verliezen: "De prijzen moeten niet te hoog worden, want we bedienen hier mensen die het niet zo breed hebben." Daarom houdt Jan zijn prijzen laag, ondanks dat hij om zich heen ziet dat de prijzen voor spullen uit kringloopwinkels steeds duurder worden: "Kleding is en blijft €1,- en jassen €5,-. Van te voren worden ze even gewassen natuurlijk." Ook het kinderspeelgoed blijft goedkoop in de winkel.

Komt u ook snel een kijkje nemen in Kringloophal Oosterwolde?

DertiendeAprilstraat 40
8431 GE Oosterwolde

Meer berichten