Afbeelding

Bewust en smaakvol varkensvlees te vinden bij Slagerij Lieuwe Nicolaï

Bedrijf in beeld

OOSTERWOLDE - Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om duurzamer en gezonder te gaan eten. Zo gaat men minder vlees eten en als er wel een stukje vlees op tafel komt, dan willen ze weten waar het vandaan komt, wat het gegeten heeft en wat voor leven het beestje heeft gehad. Livar is een Limburgs bedrijf dat deze waarden deelt met een groeiende groep consumenten. Met passie en zorg brengen zij hun varkens op natuurlijk wijze groot en dat proef je! Livar vlees vind je bij slagerij Lieuwe Nicolaï in Oosterwolde.

Livar vlees is ontstaan uit een traditie van monniken in Limburgse kloosters. Zij leven daar al meer dan honderd jaar zelfvoorzienend en hielden Limburgse Kloostervarkens om de zandgronden vruchtbaar en beplantbaar te maken. Toen het lukte om groente, fruit en granen te verbouwen, gebruikten ze granen weer om de varkens eten te geven. Heel lang geleden kenden monniken dus al de kunsten van circulaire landbouw, iets wat pas een eeuw later écht populair werd.

Livar heeft niet veel veranderd aan de werkwijze van de monniken. De Livar varkens zijn een bijzondere kruising van verschillende robuuste oerrassen, waaronder het ras dat ook rond de kloosters rondliepen. Livar vindt, net als de monniken, nog steeds belangrijk dat de varkens op een respectvolle en liefdevolle manier worden behandeld. Daarom kunnen Livar varkens lekker naar buiten lopen als ze dat willen, mogen ze hun krulstaarten houden en groeien ze op hun eigen tempo. Daarnaast krijgen ze een bijzonder dieet van regionaal geteeld graan.

Die unieke combinatie van het ras, de voeding en de leefwijze zorgt ervoor dat het Livar varken een heerlijke smaak heeft. De structuur van Livar vlees kan de fijnproever ook waarderen, door de intramusculaire vetten is het vlees extra zacht, smaakvol én gezonder.

Kortom, wil je een bewust, gezond en overheerlijk stukje vlees op je bord, deze kerst of gewoon door de week, dan zit je met het varkensvlees van Livar op de goede plek. Slagerij Lieuwe Nicolaï uit Oosterwolde is één van de weinige slagers in Friesland waarbij dit stukje vlees in de koeling ligt. Hij vertelt graag meer over Livar!

Slagerij Lieuwe Nicolaï

Nanningaweg 6
8431 AA Oosterwolde
0516 512 175

Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement 45 minuten geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 18 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00