Afbeelding
Foto: Videoland

Acht kijktips voor Videoland

Cultuur

Sinds de poandemie gaande is en niemand meer naar buiten komt heeft Videoland een flinke boost gehad in klandizie. Het heeft dubbel zoveel klanten als voor de crisis. RondOm Vandaag heeft daarom een lijst gemaakt met acht tips voor Videoland zodat jij niet zolang bezig hoeft te zijn met een geschikte serie zoeken!

  1. Mocromaffia

Deze serie is ongelofelijk spannend. Het gaat over Romano, Potlood en Paus. Drie ex-beste vrienden die in Amsterdam die de cocaïnehandel in hun macht hebben. In de eerste aflevering zie je hoe het afschrikken van een paar rivalen compleet mis gaat en eindigt met twee doden. Het gaat om een oorlog tussen twee vijanden die met elke aflevering heftiger wordt. Let wel op, de serie is supergrof, maar wel realistisch. Echte aanrader. Exclusief op Videoland. 

  1. Het beest van Harkstede

Het beest van Harkstede gaat over een man uit Groningen die in de jaren ‘70’ en ‘90 moorden op vrouwen pleegde. Het is een schokkend verhaal waar veel onrecht in terugkomt. Het verhaal van de ‘Nederlandse Jack the ripper’ is eentje die zo vreemd is dat je het echt een keer zelf moet zien. Deze miniserie bestaat uit drie afleveringen. Voor de true crime fan een serie om niet over te slaan! 

  1. The good doctor

Een briljante videoland serie die gaat over de jonge chirurg Shaun Murphy die van het platteland naar de grote stad verhuist om te gaan werken in een prestigieus ziekenhuis. Hij heeft een autistische stoornis, waardoor zijn sociale vaardigheden niet bijzonder goed zijn. Hij heeft moeite met het contact leggen met de mensen om zich heen. Hij compenseert met zijn buitengewone medische gave. Ontroerende serie die je inzicht geeft in het leven van een onderschatte, maar extreem getalenteerde arts.

  1. Lego masters

Acht duo’s gaan de uitdaging aan om met bijzondere LEGO-opdrachten in een bepaald aantal uur te winnen van de andere duo’s. De bouwwerken in de serie zijn spectaculair en uit het hoofd gebouwd. De jurering van de bouwwerken wordt verzorgd door de brickmaster. Een ontwerper bij LEGO. Dit is vooral leuk te zien omdat veel van de bouwwerken uniek en creatief in elkaar gezet zijn en het voor veel mannen en vrouwen een jeugdsentiment is.

  1. Divorce

Een hilarische serie over drie vrienden die allemaal op hun eigen manier mot met een vrouw hebben. Boudewijn, Joris en David, komen bij toeval met elkaar te wonen. Boudewijn heeft zijn vrouw Sophie net een keer te vaak bedrogen, Davids vrouw is hem helemaal zat en wil daarom van hem scheiden en Joris zijn vriendin wil iets te graag een kind hebben. De personages in deze serie zijn allemaal gek op hun eigen manier wat ervoor zorgt dat ze in hilarische situaties belanden.

  1. The Grey

  2.                                                                                                                                          

The grey gaat over Ottway, gespeeld door Liam Neeson. Hij is een beveiliger van een afgelegen olieraffinaderij in het noorden van Alaska. Hij verlangt naar de warmte van zijn huis en vrouw. Als hij eindelijk in een vliegtuig naar huis zit gaat het compleet mist. Het toestel stort neer en alleen een paar mannen overleven de ramp. Ze zijn blij om nog te leven maar er is nog steeds gevaar op de loer. Ze zijn namelijk neergestort in het territorium van een roedel wolven. Deze bloeddorstige dieren jagen op de groep mannen en ze moeten hun uiterste best doen om dit te overleven.

  1. Inglourious Bastards

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna getuige van de brute moord op haar familie. Ze weet te ontsnappen en vlucht naar Parijs. Ondertussen is een Joodse groep soldaten bezig met het organiseren van aanvallen op Nazi’s. Ze staan bekend als ‘’The Bastards’’ en zaaien angst door Nazi’s op brute wijze te om te leggen. De twee partijen ontmoeten elkaar en bedenken samen een plan om het Derde Rijk uit te schakelen.Kijk deze met je zoons als je een goede filmavond film zoekt.

  1. Oplichters aangepakt 

Kees van der Spek gaat de wereld in op zoek naar oplichters, fraudeurs en andere criminelen. Niet alleen in het buitenland maar ook in Nederland doet Van Der Spek bijzondere onthullingen die vaak  resulteren in heftige reacties. Echt geweldig om te zien hoe criminelen die fout bezig zijn worden aangepakt op rechtvaardige wijze. Zo een programma waar je uren naar kan kijken zonder er genoeg van te krijgen. Oplichters aangepakt is een echte aanrader!

Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement 14 minuten geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 18 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00