Sportclub Makkinga verslaat HH Combi en verstevigt koppositie

Makkinga - Na 3 weken vrijaf kwam Sportclub Makkinga weer in actie in de uitwedstrijd tegen HHCombi in Hooghalen.  Vanaf de eerste minuut was Makkinga de bovenliggende partij. Het veldspel was prima, maar de afronding liet te wensen over.

Kansen in overvloed maar o.a. Jelle Mulder, Rik van der Heide, Luko Reinders en Chiel Platje wisten niet te scoren. Chiel Platje was nog het dichtst bij de 0-1, maar zijn schot stuitte via de onderkant lat weer in het veld. HHCombi was slechts eenmaal gevaarlijk maar Tim de Wit redde prima.

Na de pauze kwam Ivo Savenije in het veld voor Jelle Mulder. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, maar door de strakke tegenwind minder kansen dan voor de pauze. Na 25 minuten kwam de thuisclub verrassend op 1-0 toen een mislukte uittrap van keeper Tim de Wit werd afgerond door Geralt Oostenbrink.

Na dit doelpunt ging verdediger Dennis Postma naar de kant en werd vervangen door trainer/speler Robbie Dijkstra. 5 minuten later werd het al 1-1, na een voorzet van Robbie Dijkstra rondde Ivo Savenije beheerst af. Enkele minuten later werd Robbie Dijkstra matchwinnaar, hij kopte al vallend een voorzet van Mark de Groot binnen. Ivo Savenije had nog een grote kans op 1-3.

Al met al een terechte overwinning, waarbij de geelzwarten het zichzelf erg moeilijk maakten door het missen van de vele kansen. De drie punten gingen mee naar Makkinga en doordat Haren niet in actie kwam staat Makkinga nu alleen aan kop met drie punten voorsprong op Wijster en Haren in de 5e klasse C.

Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 11 uur geleden
Bijzondere monumenten in de regio Evenement 14 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00