dinsdag 19 november, 2019 09:07
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: Johan Vogelzang

Petra's Kapsalon nu ook in Tjongerschans

  Zakelijk

Extra vestiging per 1 september geopend

Heerenveen - Petra's Kapsalon is per 1 september uitgebreid met een extra vestiging, namelijk in ziekenhuis Tjongerschans. Petra Westra heeft de locatie van haar zus Sieta overgenomen. Sieta, die er sinds 2015 gevestigd was, stopt overigens niet als kapster, maar gaat zich nu puur op haar kapsalon, Sieta's Kapsalon, aan de Sallandlaan 25 richten.

Petra heeft er zin in. "Het is gewoon leuk om mensen in het ziekenhuis even te kunnen verwennen en hun kapsel op te frissen." De kapsalon in Tjongerschans is vijf dagen per week geopend. Op maandag en dinsdag van 09.00 tot 14.00 uur en van woensdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur.

Opfrissen, föhnen, knippen
Mensen die in het ziekenhuis liggen willen hun kapsel wel eens opfrissen, van wassen tot watergolven, kleurtje erin, knippen of gewoon weer even met de föhn in model laten brengen: iedereen kan bij de kapsalon terecht. Voor hen, voor het ziekenhuispersoneel en ook voor de mensen die revalideren in de nieuwe vestiging van Meriant, zal Petra's Kapsalon in Tjongerschans voornamelijk open zijn.

Links van de ingang
De kapsalon zit links van de ingang van de Tjongerschans, vlak na het restaurant. Voor de patiënten die niet mobiel zijn, kunnen de kapsters ook aan het ziekenhuisbed wassen, föhnen en/of knippen. "Je hebt toch zomaar wat knopen of pluizen in je haar als je een tijdje op bed ligt", weet Petra. Vergeet ook niet het sociale aspect. "De dagen kunnen erg lang zijn als je in het ziekenhuis ligt. Dan is het erg fijn als je af en toe even een praatje met iemand kunt maken."

Dezelfde kapsters
Dezelfde negen kapsters als van Petra Westra haar kapsalon aan de Jan Mankeslaan in Heerenveen-Midden zullen de Tjongerschans-kapsalon bemensen. "Ze vinden het allemaal leuk om te doen." "We hebben een rouleringsschema gemaakt waar iedereen zich in kon vinden. Zij hebben er ook zin in, dat is erg fijn." Haar bedrijf aan de Jan Mankeslaan is de hele week van dinsdag tot en met zaterdag geopend.

Combinatie met Haarwerk Plus
Petra Westra combineert haar beide kapsalons met de eigen Haarwerk Plus-vestiging aan de Gedempte Molenwijk 22 in het centrum van Heerenveen. Daar meet ze mensen met medische of cosmetische redenen haarwerken (pruiken of haarstukjes) aan. Al in 2008 begon ze daarmee, per 1 oktober 2016 aan de Gedempte Molenwijk en nog steeds verzorgt ze het met veel gevoel en aandacht.

Je kunt er terecht voor pruiken en accessoires en voor het op maat laten maken van haarwerken. Haarwerk Plus is een SEMH gecertificeerd bedrijf en heeft daardoor ook contracten met alle zorgverzekeraars. Je krijgt er behalve een haarwerk op maat ook advies over het onderhouden en verzorgen ervan, bijvoorbeeld met betrekking tot welke verzorgingsproducten het beste zijn. Indien je een droge en gevoelige hoofdhuid hebt is er de mogelijkheid voor behandeling en een hoofdhuid massage.

Rustige setting
Petra heeft in het pand aan de Gedempte Molenwijk ook een kleine knusse kapsalon ingericht, voor diegenen die in een rustige setting willen worden geknipt. "Omdat ik zelf ervaringsdeskundige ben weet ik dat mensen na chemotherapie vaak behoefte aan rust en een rustige omgeving hebben zonder veel prikkels. Die rust kunnen we hier bieden en dat is erg prettig."

Meer info: petraskapsalon.nl

Meer berichten