Eeltje Bakker van Plaatselijk Belang en wethouder Rinkes met haar dochter zijn verheugd dat ook Oudeschoot wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN.
Eeltje Bakker van Plaatselijk Belang en wethouder Rinkes met haar dochter zijn verheugd dat ook Oudeschoot wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN. Foto: Gemeente Heerenveen

Glasvezelnetwerk komt nu ook in Oudeschoot

Politiek

Het bedrijf KPN gaat het dorp Oudeschoot aansluiten op het snelle glasvezelnetwerk. Oudeschoot viel in eerste instantie buiten de boot, tussen wal en schip, toen eind vorig jaar Digitale Stad bekend maakte dat zij de overige dorpen en het buitengebied van de gemeente Heerenveen van glasvezel zou voorzien.

De gemeente Heerenveen is blij dat het nu kan melden dat het overeenstemming heeft bereikt met KPN dat ook Oudeschoot kan profiteren van snel internet, waarmee straks alle huishoudens van de gemeente Heerenveen over snel internet kunnen beschikken.

‘Straks voor álle huishoudens in gemeente snel internet’

Wethouder Rinkes: ”Nu ook voor Oudeschoot de seinen op groen staan, is het straks voor alle huishoudens in onze gemeente mogelijk om gebruik te maken van glasvezel. In samenwerking met KPN en Digitale Stad hebben we onze ambitie om de hele gemeente te voorzien van snel internet kunnen realiseren. In deze huidige tijd, waarin we veelal zijn aangewezen op digitale middelen, zien we nog meer hoe belangrijk dit is.”

De planning van de werkzaamheden is als volgt:

De aanlegwerkzaamheden in Oudeschoot starten naar verwachting in april 2021 en nemen circa drie maanden in beslag. Tot eind 2025 verdubbelt KPN het aantal huishoudens met supersnel internet via glasvezel. Ook daarna gaat KPN door met de vernieuwing van zijn netwerk door koper te vervangen door glasvezel, zodat op termijn meer dan 80% van Nederland via KPN de beschikking heeft over een verbinding met de snelheid van het licht en kan profiteren van de hyper verbonden samenleving. Het glasvezelnetwerk wordt wijk voor wijk, straat voor straat aangelegd.

Brief voor alle bewoners Oudeschoot met toestemmingscode

Bewoners van Oudeschoot ontvangen een brief met een toestemmingscode en kunnen toestemming geven voor hun eigen aansluitpunt op www.kpnnetwerk.nl/toestemming. Voor alle vragen rondom aanleg, planning en voordelen van glasvezel kunnen ze terecht op www.kpnnetwerk.nl.

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. De komende jaren blijft de datagroei enorm toenemen, niet alleen door steeds intensiever gebruik van internet en toenemend aantal apparaten, maar ook vanwege gaming, virtual reality en artificial intelligence, en vanwege toepassingen in de zorg en op school.

Coronaregels van overheid en RIVM bij werkzaamheden strikt naleven

Tijdens de werkzaamheden worden de richtlijnen van de overheid en het RIVM strikt gevolgd. Op basis daarvan wordt elke dag opnieuw bekeken of er aanvullende maatregelen nodig zijn. Voor de meest actuele informatie kunnen bewoners terecht op www.kpnnetwerk.nl/corona.

Jeroen van der Jagt, Regiodirecteur Noord Oost Nederland van KPN: “Het netwerk behoort tot de belangrijkste infrastructuur van Nederland. De werkzaamheden die we uitvoeren zorgen ervoor dat Nederland verbonden is en blijft. Daarom gaan we hier mee door, met strikte maatregelen voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers en bewoners.”

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 1 minuut geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Start 'Buurtgezinnen': opvoeden doe je samen Zorg & Welzijn 6 uur geleden
Afbeelding
4 mei 20.45 uur: Annelies van James Whitbourn door het Toonkunstkoor Cultuur 8 uur geleden
Het Lancaster-monument in Oudehorne.
Oorlog in Heerenveen: Het Lancaster-monument in Oudehorne Historie 10 uur geleden
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie gisteren
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 25 apr, 15:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00