Afbeelding
Foto: Politie Zuidoost Fryslân

Twee minderjarige Heerenveners betrapt op bezit nitraatbommen

Politie

Een minderjarige jongen uit Heerenveen is door de politie betrapt op het in bezit hebben van 720 nitraatbommen, een andere minderjarige had 31 stuks. Dit illegale vuurwerk behoort tot de categorie zwaar vuurwerk. De jongen met 31 stuks nitraatvuurwerk werd al op zaterdag 14 november 2020 betrapt, de politie is vandaag op maandag 23 november met de informatie naar buiten gekomen.

Politie Zuidoost Fryslân meldt: “Op 14 november omstreeks 22:15 uur kregen de collega’s een melding dat er vuurwerk werd afgestoken aan de Schans te Heerenveen. Ter plaatse was er 1 getuige die aan kon wijzen welke jongen vuurwerk had afgestoken. Deze minderjarige jongen had een volle rugzak met 31 nitraten. De jongen is hierop aangehouden terzake bezit illegaal vuurwerk.”

720 nitraten op zijn slaapkamer
“Tijdens het verdere onderzoek kwam er nog een minderjarige verdachte in beeld. Deze minderjarige verdachte heeft een huisbezoek gehad van de collega’s. Uit dit huisbezoek kwam naar voren dat de minderjarige verdachte 720 nitraten en 9 cobra type 6, in zijn slaapkamer had. Hierop is ook deze minderjarige verdachte aangehouden terzake bezit en handel in illegaal vuurwerk. Het onderzoek loopt nog.”

Zwaar vuurwerk brengt risico’s en ergernis
“Zwaar vuurwerk brengt grote risico’s met zich mee. Het veroorzaakt ieder jaar weer letsel en forse schade. Bovendien levert het vroegtijdig afsteken van (zwaar) vuurwerk veel ergernissen op bij mensen in de buurt of wijk. De opslag van het soort vuurwerk dat in beslag is genomen, maar ook het vervoer van illegaal vuurwerk creëert veiligheidsrisico’s. De politie treedt daarom ook hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal vuurwerk. Ken jij iemand die illegaal vuurwerk heeft, meld dit via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.”

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 12 uur geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Start 'Buurtgezinnen': opvoeden doe je samen Zorg & Welzijn 18 uur geleden
Afbeelding
4 mei 20.45 uur: Annelies van James Whitbourn door het Toonkunstkoor Cultuur 20 uur geleden
Het Lancaster-monument in Oudehorne.
Oorlog in Heerenveen: Het Lancaster-monument in Oudehorne Historie 22 uur geleden
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 25 apr, 18:00
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 25 apr, 15:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00