Afbeelding
Foto: Politie de Fryske Marren

Drugsvangst in Lemmer van politie De Fryske Marren

112-Nieuws

Een hennepkwekerij met 284 planten is zondag ontdekt door de politie van De Fryske Marren, in een recreatiewoning in Lemmer. Een 49-jarige man uit de gemeente De Fryske Marren - zijn woonplaats is niet bekend gemaakt - is daarbij aangehouden.

Het was het voorlopige slot van een drukke week voor de agenten vanwege verschillende drugsonderzoeken. Op dinsdag 23 juni begon het met het binnentreden in een bedrijfspand aan de Schouw te Lemmer. In het pand trof de politie twee grote ruimtes, waar een hennepkwekerij met minstens 1000 hennepplanten had gezeten. Kort hierna werd een 32-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, ter zake het vervaardigen van softdrugs aangehouden.

Lemster aangehouden
Op zaterdag 27 juni werd door een onopvallende politie-eenheid een mogelijke drugsoverdacht waargenomen. Tijdens de hieropvolgende staandehouding op het Lemsterpad te Lemmer, werden bij een 26-jarige Lemster meerdere verpakkingen met vermoedelijk cocaïne aangetroffen en inbeslaggenomen. De man werd ter zake het bezit van harddrugs aangehouden.

Op zondag 28 juni werd een 49-jarige man uit de gemeente De Fryske Marren door onze onopvallende eenheden gevolgd. Dit naar aanleiding van een melding omtrent mogelijke handel in verdovende middelen. Deze man ging naar een recreatiewoning op een vakantiepark in Lemmer. Bij deze woning roken de agenten een sterke hennepgeur en kregen het vermoeden dat in deze woning een hennepkwekerij zat. Na het binnentreden werd inderdaad een hennepkwekerij met 284 hennepplanten aangetroffen. De man werd aangehouden en ingesloten.

Weet je iets? Meld het via Meld Misdaad Anoniem
De politie heeft alle drie de zaken in onderzoek. Mocht je informatie hebben of vermoedens hebben over een strafbaar feit in uw buurt, maar blijft u liever anoniem? Geef dan uw informatie door via Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 58 minuten geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Start 'Buurtgezinnen': opvoeden doe je samen Zorg & Welzijn 6 uur geleden
Afbeelding
4 mei 20.45 uur: Annelies van James Whitbourn door het Toonkunstkoor Cultuur 8 uur geleden
Het Lancaster-monument in Oudehorne.
Oorlog in Heerenveen: Het Lancaster-monument in Oudehorne Historie 10 uur geleden
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie gisteren
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 25 apr, 15:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00