Arjen Lubach komt met try-outs
Arjen Lubach komt met try-outs Foto: Merlijn Doomernik

Het Posthuis Theater presenteert nieuwe seizoen online

Evenement

HEERENVEEN - Het Posthuis Theater in Heerenveen mag sinds kort weer open. De voorstellingen in de ‘derde helft’ van het huidige seizoen (juni en juli) zijn in volle gang en het programma 2021/2022 staat inmiddels online. Daarmee is de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen ook gestart. Dat seizoen begint officieel in september, maar op 12 augustus is er alweer een voorstelling te zien: een try-out en voorleesvoorstelling van Arjen Lubach.

Kaarten voor het nieuwe theaterseizoen in het Posthuis zijn sinds 23 juni in de verkoop; dat was ook de datum waarop het nieuwe seizoenprogramma voor het eerst openbaar werd gemaakt, via de website www.posthuistheater.nl. Wie nu al een papieren seizoengids verwacht, moet nog even geduld hebben. Wegens de onzekere omstandigheden rond het coronavirus is die gids nog in productie en komt ná de zomervakantie uit. De gids zal ditmaal de vorm hebben van een pocketboekje.

Hoogtepunten uit het programma

Het is ondoenlijk om het gehele programma op één pagina uit de doeken te doen, maar een aantal ‘hoogtepunten’ willen we hier al noemen. Hoewel de ‘hoogtepunten’ voor iedereen ánders uitpakken, denken we toch dat onderstaande selectie veel publiek zal opleveren, elk in hun eigen genre.

Wat toneel betreft gaan de Friese voorstellingen waarschijnlijk hoge ogen gooien. Freark Smink en Klaasje Postma (Pier 21) komen op 16 en 17 oktober langs met ‘Wat soesto!’, een schets van het boerenleven anno nu. Joop en Mads Wittermans spelen op 9 december de voorstelling ‘Vader en zoon, 20 jaar later’. Op 15 januari brengen Jan Arendz en Marijke Geertsma de première van ‘Echt wier!’ in het Posthuis Theater, met medewerking van de bekende Friese tekenaar Frâns Faber.

Ook cabaret, vrijwel elk seizoen het meest populaire genre, is er komend seizoen volop te zien in Heerenveen. Bekende namen die naar Heerenveen komen, zijn: Sanne Wallis de Vries (17 september), Veldhuis en Kemper (1 oktober), Marc Marie Huijbregts (30 oktober), Kasper van der Laan (5 november), Martijn Koning (13 november), Pieter Derks (7 december), Ton Kas (17 december), voor de laatste keer Youp van’t Hek (8 januari), Stefano Keizers (20 januari), Micha Wertheim (17 maart), Lebbis (6 april), Patrick Laureij (12 april), en Marjolijn van Kooten (11 mei).


Try-outs Arjen Lubach

Cabaretier en televisiemaker Arjen Lubach komt 12, 13 en 14 augustus al naar het Posthuis Theater. Voor het voorjaar van 2021 had Arjen Lubach een uitgebreide theatertournee gepland staan, maar corona strooide roet in het eten. In de hoop dat theaters ooit weer zullen bruisen zoals ze vroeger deden, bleef Arjen werken aan nieuw materiaal voor op het podium. Deze zomer probeert hij in de wat kleinere theaters zijn grappen en verhalen uit op nietsvermoedende theaterbezoekers die ook wel weer eens toe zijn aan een uitje. Een uur lang ruw comedy-materiaal, waarvan sommige grappen misschien maar één keer te horen zullen zijn en anderen uit kunnen groeien tot klassiekers als ‘Beter (dan Baudet) in bed’ (genomineerd voor de Annie MG Schmidt-prijs 2019). Gegarandeerd uniek.

Muziektheater en concert

Op het gebied van muziektheater komen eveneens heel wat toppers langs. We lichten er hier enkele uit: de laatste show van Het Groot Niet Te Vermijden (23 september), het eerbetoon aan Leonard Cohen van Flip Noorman (8 oktober), Jennie Lena zingt Michael Jackson (15 oktober), The Jimi Hendrix Experience (27 november), The Bentleys & The Bendella’s (30 december), Släpstick (18 februari), Dutch Eagles (19 februari), de ode ‘Testament, Lennaert Nijgh’, met Jim de Groot en Josee Koning (5 maart) en The Kik (7 mei).


Vangrail

Elske DeWall en Vangrail

Een speciaal optreden wordt het RondOm Vandaag theaterconcert op 25 september, met Elske DeWall en de Friese band Vangrail. Het idee voor dit concert werd tijdens de coronapandemie geïnitieerd door deze krant, om te laten zien dat media en cultuur door samenwerking tot iets moois kunnen komen.
Afgelopen 18 juni om acht uur gaven Elske DeWall en Vangrail al een kort en verrassend optreden vanaf het buitenbalkon van het Posthuis Theater, tegenover de terrassen Achter de Kerk in het centrum in Heerenveen. Dit optreden maakte deel uit van de landelijke actie ‘Theater. Mooier dan ooit.’, waarmee alle theaters in Nederland aandacht voor de cultuursector vroegen. In elk theater vond op dezelfde datum en hetzelfde tijdstip een dergelijk optreden plaats.


Elske DeWall - William Rutten

Afbeelding
Het Lancaster-monument in Oudehorne.
Oorlog in Heerenveen: Het Lancaster-monument in Oudehorne Historie 1 uur geleden
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 15 uur geleden
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 18 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 23 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning gisteren
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 24 apr, 10:00