Afbeelding

Stemmen! Wordt bordercollie Zoë uit Jonkersland Huisdier van het Jaar 2021?

Persoonlijke verhalen

JONKERSLAND - Kinderkrant Kidsweek reikt sinds 2011 elk jaar rond Dierendag de titel Dier van het Jaar uit aan een dier dat iets bijzonders heeft gepresteerd of meegemaakt. Voor het eerst dit jaar konden lezers ook hun eigen huisdier opgeven voor de nieuwe titel Huisdier van het Jaar. Bordercollie Zoë uit Jonkersland, Opsterland, is ook genomineerd!

Het baasje van Zoë, Mirre, vertelt waarom ze vindt dat haar hond moet winnen: “Onze bordercollie Zoë helpt mijn vader bij zijn werk als schaapherder. Maar zo’n twee jaar geleden kreeg ze een ernstig ongeluk. Ze werd aangereden door een auto en kon niet meer lopen en we dachten dat ze nooit meer schapen kon drijven. Zoë heeft hard gewerkt om weer helemaal beter te worden. Ik vind het bijzonder dat het gelukt is en dat ze nog steeds bij ons is.”

Stemmen op Huisdier van het Jaar

Stemmen kan tot en met maandag 27 september via www.diervanhetjaar.nl. Op maandag 4 oktober wordt bekendgemaakt welk huisdier de meeste stemmen heeft gekregen en wordt uitgeroepen tot Huisdier van het Jaar 2021. De winnaar ontvangt een illustratie van zijn of haar huisdier gemaakt door illustrator Isa Bredt, bekend van het populaire Instagram account @pet_disnification.

Andere genomineerden

Naast Zoë zijn er nog drie andere dieren genomineerd voor de prijs. Kip Mosterd is per ongeluk geboren. De twee duiven van baasje Fien (11), Saar en Armando zijn de hele tijd broeds en daarom legden hun baasjes een supermarktei in het nest. Na drie weken kwam de kip Mosterd uit het ei! Hulphond Pip heeft baasje Seff (7) door een moeilijke tijd geholpen. Seff vond het moeilijk dat hij door de coronacrisis niet naar school kon en niet met vrienden kon spelen. Pip troost Seff als hij verdrietig is en is zijn beste vriendin en grootste held. Dwerggeitje Timothy was heel klein geboren, hij paste in de hand van baasje Eline (12) maar heeft het toch overleefd. Daarna kreeg het geitje ook nog een longontsteking, maar ook die kreeg het geitje niet klein.

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 54 minuten geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Start 'Buurtgezinnen': opvoeden doe je samen Zorg & Welzijn 6 uur geleden
Afbeelding
4 mei 20.45 uur: Annelies van James Whitbourn door het Toonkunstkoor Cultuur 8 uur geleden
Het Lancaster-monument in Oudehorne.
Oorlog in Heerenveen: Het Lancaster-monument in Oudehorne Historie 10 uur geleden
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie gisteren
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 25 apr, 15:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00