Je bent nooit te oud om te leren boksen.
Je bent nooit te oud om te leren boksen. Foto: Nationaal Ouderen Fonds

OldStars boksen van start in Heerenveen

Samenleving

HEERENVEEN - Boksen op oudere leeftijd, kan dat nog? Jazeker, want op dinsdag 31 augustus kunnen ouderen bij sportcentrum Vecht Je Fit in Heerenveen gratis kennismaken met ‘OldStars boksen’De clinic is bedoeld voor oud-boksers die blessuregevoelig zijn of minder kracht hebben, maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen bokservaring. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen, staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. 

Kennismaking OldStars boksen

De organisatie van de clinic op 31 augustus is in handen van de ervaren trainers van sportcentrum Vecht Je Fit. Daarbij staat staat het op een verantwoorde wijze bewegen en blijven bewegen binnen de sociale omgeving van de vereniging centraal. 

OldStars is voor alle ouderen 

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen alle ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden, door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. 

Na OldStars walking football, lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 14 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers, zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby. Nu is OldStars boksen dus aan de beurt. 

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 5 uur geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Start 'Buurtgezinnen': opvoeden doe je samen Zorg & Welzijn 11 uur geleden
Afbeelding
4 mei 20.45 uur: Annelies van James Whitbourn door het Toonkunstkoor Cultuur 13 uur geleden
Het Lancaster-monument in Oudehorne.
Oorlog in Heerenveen: Het Lancaster-monument in Oudehorne Historie 15 uur geleden
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 25 apr, 18:00
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 25 apr, 15:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00