De gemeenteraad van Heerenveen.
De gemeenteraad van Heerenveen. Foto: Gemeente Heerenveen

Inspreken over omgevingsvisie over Heerenveen tot bestemmingsplanwijzigingen

Politiek

HEERENVEEN - Iedereen die dat wil kan aanstaande dinsdag 15 juni zijn of haar mening geven aan de gemeenteraad van Heerenveen, bij de commissievergadering die op die avond plaatsvindt. De onderwerpen waarover je je mening nag geven, vind je verderop in dit artikel.

Inwoners van de gemeente Heerenveen mogen tijdens de commissievergadering inspreken, om de raadsleden hun mening te vertellen over een onderwerp op de agenda. 

Aanmelden voor vrijdag 11 juni 12.00 uur

Dat kan met een filmpje van maximaal 5 minuten, brief of mail. Inwoners kunnen zich hiervoor tot 11 juni 12.00 uur aanmelden bij griffie@heerenveen.nl of (0513) 617 700.

DE ONDERWERPEN:

Omgevingsvisie Heerenveen 1.0: Na een lang proces met de samenleving is de Omgevingsvisie Heerenveen 1.0 klaar. De Omgevingsvisie is de hoofdlijn van het gemeentelijk beleid voor de fysieke leefomgeving. De omgevingsvisie heeft voorgelegen voor inwoners en organisaties en hierop zijn zienswijzen binnengekomen. De raad bespreekt de reactienota op deze zienswijzen.

Definitieve verklaring van geen bedenkingen Moskoupleats Schoterlandseweg 22 Katlijk

Voor het vernieuwen en vergroten van een woning met schuurgedeelte en 2 bijgebouwen in een woonzorgcomplex is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend op de locatie Schoterlandseweg 22 te Katlijk. Eerder heeft de raad hiervoor al een ontwerp verklaring van geen bedenkingen afgegeven. Daarna heeft het plan ter inzage gelegen en hierop zijn zienswijzen van inwoners binnengekomen.

Definitieve verklaring van geen bedenkingen Pean Zeilschool legalisering vakantiewoningen

Er ligt een plan voor het plaatsen van 12 chalets op het perceel Pean 1 te Nes, waarvoor een omgevingsvergunning is verleend. Tijdens de bouw bleek dat de positionering van de chalets afwijkt van het plan en daarom is er een nieuwe aanvraag ingediend. Dit plan past niet in het huidige bestemmingsplan en daar om is een verklaring van geen bedenkingen nodig van de raad. De raad heeft eerder al een ontwerp verklaring van geen bedenkingen afgegeven, waarop zienswijzen zijn binnengekomen.

(Ontwerp) Verklaring van geen bedenking Van Bienemalaan 3 Oranjewoud

Er is een aanvraag voor een omgevingsvergunning gedaan voor vervangende nieuwbouw voor dagbesteding op het terrein Van Bienemalaan 3 in Oranjewoud. Omdat het plan in strijd is met het bestemmingsplan moet er een verklaring van geen bedenkingen afgegeven worden door de raad.

Alle informatie over de vergaderingen, agenda’s en stukken van de gemeenteraad van Heerenveen bekijk je op https://www.heerenveen.nl/gemeentebestuur/gemeenteraad/gemeenteraad/.

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 3 uur geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Start 'Buurtgezinnen': opvoeden doe je samen Zorg & Welzijn 9 uur geleden
Afbeelding
4 mei 20.45 uur: Annelies van James Whitbourn door het Toonkunstkoor Cultuur 11 uur geleden
Het Lancaster-monument in Oudehorne.
Oorlog in Heerenveen: Het Lancaster-monument in Oudehorne Historie 13 uur geleden
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 25 apr, 18:00
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 25 apr, 15:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00