Frontstyle Heerenveen is specialist op het gebied van lasertechniek.
Frontstyle Heerenveen is specialist op het gebied van lasertechniek. Foto: Rob Dijkstra

Frontstyle Heerenveen; specialist op het gebied van reclame, kunststoffen en lasertechniek

Zakelijk

HEERENVEEN - Moet uw product gegraveerd of gesneden worden? Wilt u uw bedrijf, product of dienst onder de aandacht brengen? Dan bent u bij Frontstyle Heerenveen aan het juiste adres. Frontstyle reclame, kunststoffen & lasertechniek helpt u namelijk graag met aanpassingen op maat. Zo biedt Frontstyle een breed scala aan producten om dit mogelijk te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos en ook nog eens te personaliseren met de hypermoderne lasermachine in het bedrijf. Eigenaar Michel Frontroth neemt ons mee en geeft ons een uniek inkijkje binnen het familiebedrijf.

In 1998 start Michel bij het bedrijf in Heerenveen, destijds nog onder de vlag van zijn vader welke een kunststofverwerkend bedrijf had onder dezelfde naam. Hier is ontzettend veel kennis opgedaan over de diverse kunststoffen en de bewerkingen hierop. Deze kennis is meegenomen naar het huidige bedrijf. Als ondernemer in hart en nieren, werken zij samen aan diverse klussen, zoals autoreclame, full colour printen en vele binnen en buiten reclame-uitingen. Vanaf 2008 is Michel zelf eigenaar van het bedrijf geworden. Door de jaren heen zijn er heel wat ontwikkelingen geweest, vooral in de werkwijze en productiemogelijkheden. Zo kun je met de hedendaagse techniek efficiënter te werk gaan en zijn de mogelijkheden groter geworden. “De techniek gaat altijd door en wij zijn sinds de oprichting altijd al bezig met vernieuwing. Het uitproberen van nieuwe technieken om tot een volwaardig eindproduct te komen. Dat vinden we leuk en daar krijgen we energie van. Dat horen we ook vaak van onze trouwe klanten, wanneer we weer eens met iets nieuws bezig zijn”, lacht Michel trots. “Ze zeggen dan: ‘dat verbaast ons niks bij jullie’. Blijkbaar waarderen mensen dat je meedenkt en mee gaat met de tijd. Je merkt ook dat mensen uit heel het land nu bij ons komen, voor het meest uiteenlopende werk. Daar zijn we enorm trots op.”


Het pand van Frontstyle Heerenveen. - Rob Dijkstra

Reclame

Frontstyle Heerenveen is al ruim 20 jaar werkzaam in de reclame-industrie. Begonnen met enkel autoreclame en reclameborden, maar nu uitgegroeid tot een volwaardig reclamebedrijf, met onder andere Full Colour printing op vinyl, doek en plaatmateriaal, maar ook de auto- en buitenreclame is nog steeds een groot onderdeel van de werkzaamheden.

Kunststoffen

Door de jarenlange ervaring in de kunststoffen en de aanschaf van de lasermachine is deze markt binnen Frontstyle enorm gegroeid. Zo levert Frontstyle onder andere Plexiglas, Schuim PVC, Dibond en Polycarbonaat. Dit is dan op maat te maken middels Laser, CNC frees maar ook het buigen en lijmen van Plexiglas behoort tot de mogelijkheden.

Lasersnijden en graveren

Een aantal jaren geleden nam Michel het besluit om een grote nieuwe lasersnijmachine van 120 x 160cm aan te schaffen. Aangezien Frontstyle altijd bezig is met vernieuwingen en andere technieken eigen te maken, is deze keus gemaakt. Zowel in de reclame, als industrie is er ontzettend veel mogelijk met de lasermachine. “U kunt denken aan op maat gemaakte displays van plexiglas, tot het graveren op RVS en aluminium. Hout en karton laten zich ook schitterend verwerken op de laser. Helaas is het snijden van metalen nog niet mogelijk. Door de toenemende vraag, wordt er op dit moment gekeken om er een tweede lasermachine naast te zetten, waar nog nauwkeuriger en fijner gegraveerd en gesneden kan worden. Dat biedt nog meer flexibiliteit naar de klant toe.” Nu moeten medewerkers soms op elkaar wachten, omdat ze beide de machine nodig hebben.

Dat lasersnijden een techniek is die veel kennis vereist, blijkt uit het feit dat Michel bijna een jaar bezig is geweest om de machine en de benodigde instellingen eigen te maken. “Maar dit specialistische aspect, is wel wat het werken met de laser zo ontzettend mooi maakt.”, geeft de ondernemer aan. “Over deze techniek en de mogelijkheden kan uren worden gesproken, maar beelden zeggen meer dan 1000 woorden, dus voor meer informatie en voorbeelden kunt u kijken op www.frontstyle.nl.

Bekijk hier hoe de lasermachine werkt! 



Frontstyle Heerenveen is specialist op het gebied van lasertechniek.  - Rob Dijkstra

Dit specialistische aspect, is wel wat het werken met de laser zo ontzettend mooi maakt.

De Kleine Fabryck

Michel ziet dat steeds meer klanten van bedrijven, ook privé wel eens producten aan willen schaffen. Omdat Frontstyle zich voornamelijk richt op de bedrijvenmarkt, springt vrouw Marian bij. “Mijn vrouw is namelijk erg creatief en ziet ook de mooie kansen in deze markt”. Daarom heeft Marian besloten een apart bedrijf op te richten, naast Frontstyle. Dit bedrijf heeft de naam ‘De Kleine Fabryck’ gekregen. Met De Kleine Fabryck wordt de brug naar de particulier definitief gevormd. Alvast even kijken wat ze nu al leveren? Kijk op de website: www.dekleinefabryck.nl.

U vindt ons op de Ynfeart 7-600 in
Heerenveen. Telefoon 0513-632519

Voorbeelden van Graveer- typeplaatjes.
Afbeelding
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 7 uur geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Start 'Buurtgezinnen': opvoeden doe je samen Zorg & Welzijn 13 uur geleden
Afbeelding
4 mei 20.45 uur: Annelies van James Whitbourn door het Toonkunstkoor Cultuur 15 uur geleden
Het Lancaster-monument in Oudehorne.
Oorlog in Heerenveen: Het Lancaster-monument in Oudehorne Historie 17 uur geleden
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 25 apr, 18:00
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 25 apr, 15:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00