Afbeelding

Op pad met de kids in de buurt

Algemeen

HEERENVEEN - Het einde van de zomervakantie is alweer in zicht, maar dat betekent niet dat er een eind komt aan zomerse dagen met je kind. Natuurlijk willen jullie nog een paar leuke weken beleven, maar met de corona-uitbraken in het buitenland blijf je misschien liever nog even in de buurt Gelukkig is hier ook nog genoeg te beleven! RondOm Heerenveen maakte een selectie van de leukste uitjes voor het gezin.

Alle activiteiten die hier volgen zijn in principe corona-proof áls je je aan alle maatregelen houdt. Houdt dus voldoende afstand, was je handen goed en vaak en vind je het toch wat druk worden, ga dan naar een plek waar het rustiger is of kom een andere dag terug.

Even uitleven; speelbos Joure

Binnen spelen was nog nooit zó leuk! Klimmen, glijden, een ballen vulkaan, vier ballen kanonnen en een heuse jungle. Kom je uitleven op het glow in the dark voetbalveld, of te gekke salto’s maken op het springkussen. Liever griezelen in het spookhuis of tikkertje spelen in het doolhof? Ook dat kan! Speelbos Joure is ruim 1500 m2 speelplezier voor kinderen van 1 t/m 12 jaar. De speeltoestellen zijn speciaal voor jonge kinderen ontworpen; ze zijn voorzien van kleine opstapjes.

Spanning; Sybrandy's Speelpark

Sybrandy's Speelpark is een bekend fenomeen in Friesland. Dit goedkoopste pretpark in Nederland weet al jaren een glimlach op de gezichten van jonge Friezen te toveren. De entreetickets zijn goedkoop, de attracties zijn spannend en de sfeer is goed. Een leuk dagje uit met het hele gezin, dat uiteraard afgesloten moet worden met een lekker patatje en een snack, toch?

De natuur in; de Ecokathedralen

Een ecokathedraal is een plek waar mens, plant en dier eindeloos samenwerken. Het gebied (een openbaar park of particulier terrein) wordt met behulp van vrije energie (dus zonder hulp van machines maar alleen met spierkracht) bewerkt, eventueel met behulp van duurzaam herbruikbaar materiaal. Op dit moment is dit vooral steen, maar gebruik van hout en glas is later ook mogelijk. De stenen worden los gestapeld, en dus niet gemetseld zodat dieren en planten de tussenruimtes kunnen gebuiken om te groeien en nestjes in te maken. Er wordt zonder plan gewerkt, dus geen tekeningen vooraf hoe het gebied zich zal ontwikkelen. In Mildam wordt er gebouwd aan verschillende ecokathedralen en het is zeker de moeite waard om ze hier te bewonderen.

Jeugdsentiment; Kameleondorp

Welkom in Lenten, het levensgroot nagebouwde dorp van Hielke en Sietse. In Lenten zijn vreemde koffers met inhoud opgedoken na het bezoek van professor Frost, help jij de dorpelingen de code te kraken? Stap aan boord aan de praam, geduwd door Nederlands bekendste boot, de Kameleon! Laat je meenemen in de verhalenwereld van Hielke en Sietse. Een burger van Lenten verteld verhalen over de omgeving en neemt je mee langs meerdere filmscenes. Of leef je helemaal uit op het avontureneiland, ga over de spannende paden door de bomen, over het water en door de moerassen. Hou jij het droog?

Afbeelding
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 4 uur geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Start 'Buurtgezinnen': opvoeden doe je samen Zorg & Welzijn 10 uur geleden
Afbeelding
4 mei 20.45 uur: Annelies van James Whitbourn door het Toonkunstkoor Cultuur 12 uur geleden
Het Lancaster-monument in Oudehorne.
Oorlog in Heerenveen: Het Lancaster-monument in Oudehorne Historie 14 uur geleden
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 25 apr, 18:00
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 25 apr, 15:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00