vrijdag 3 juli, 2020 17:54
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: Eigen foto

De voetballers van VV Heerenveen mogen weer!

Alles op alles om het zo veilig mogelijk te maken

Buitensporters mogen weer aan de bak. Gelijk gingen daarom de sportclubs in overleg hoe ze dat moesten aanpakken. RondOm Heerenveen sprak met Jacques Peters van VV Heerenveen om hem te vragen over hoe de vereniging weer van start gaat.

Hoe zien de trainingen eruit?

De trainingen steken als volgt in elkaar: iedereen is verdeeld in groepen, VV Heerenveen deelt hun sportveld met de sportclub van Heerenveen. Half zeven s’avonds beginnen normaal de trainingen, daar zit nu een kwartier bij opgeteld om te verzekeren dat niemand elkaar tegenkomt. Er zijn voor het betreden van de sportparken twee ingangen gemaakt die allebei leiden naar verschillende velden, afgezet met hekken. Voor veld B is een fietspad gemaakt met stallingen en dergelijke. " Als je op dit moment traint en het is tijd om te stoppen stoppen, dan krijg je een kwartier om te wisselen,’’ legt Jacques uit. Al die richtlijnen zijn in plaats zodat de trainingen zo veilig mogelijk worden.

'Het is allemaal vrij simpel'

Het overleg naar de huidige situatie toe ging goed. Jacques vertelt ons dat het bestuur besloten heeft om een groepje te maken van twee mensen uit het bestuur. De ene persoon van dit groepje is lid van de jeugdcommissie, en de andere is iemand van de technische commissie. Die hebben met elkaar gediscussieerd over hoe alles het beste geregeld kan worden: “Denk dan aan trainingsschema’s en dat soort dingen. Nadat zij zo’n twee à drie dagen alles grondig hadden besproken hadden ze een duidelijk plan en wist het bestuur zeker dat elk punt besproken was. Daarna moest er nagedacht worden over hoeveel tijd een training en het wisselen in beslag zou nemen en op welke manier we de veiligheid van iedereen konden garanderen: "Achteraf is het allemaal vrij simpel hoor, maar je moet er wel even aan denken.’’

Nog geen wanklanken

Jacques vertelt dat tot zover nog niet geklaagd is. De trainingen gaan, naar eigen zeggen, volgens de regels en er wordt goed gekeken naar wat er nog beter gedaan kan worden. De trainers zijn enthousiast en vinden het fantastisch weer trainingen te mogen geven: "Ik kan mij wel voorstellen dat je als trainer helemaal geen zin hebt om op deze manier te werk te moeten gaan, bijvoorbeeld omdat je zelf bang bent om besmet te raken. Bij ons in de vereniging is daar echter totaal geen sprake van. Er wordt met veel enthousiasme gewerkt aan het opzetten van creatieve trainingen. De moraal is hoog en je ziet dat er gaandeweg ook weer een boel dingen worden verbeterd, wat in goed overleg gaat met het bestuur.’’ De voetballers van VV Heerenveen kunnen zeker spreken van een goede herstart van het seizoen.

Door alles ruim van te voren klaar te zetten en de regels van het RIVM goed na te volgen kan er weer veilig getraind worden op de velden van VV Heerenveen. Natuurlijk is er nog altijd een risico om het coronavirus op te lopen, maar de vereniging heeft alles op alles gezet om dat risico te minimaliseren. Iedereen heeft er in ieder geval zin in.

Meer berichten