Afbeelding

Caleidoscoop Heerenveen presenteert nieuwe VSP-auto

Algemeen

HEERENVEEN - Ook in 2020 blijft de VSP-auto van Caleidoscoop rijden. De gemeente Heerenveen en Caleidoscoop besloten samen om het project te continueren. Mede dankzij de bijdrage van Inaday is er gekozen voor een hybride auto met een iets hogere instap. Onder de belangstelling van aanwezige vrijwilligers en gebruikers overhandigde wethouder Zoetendal vrijdagmiddag de sleutel van de auto aan vrijwilliger Douwe.

Een helpende hand voor wie net buiten de boot valt
Het is onderhand een begrip in de gemeente Heerenveen geworden: de VSP-auto van Caleidoscoop. Zeker geen vervanging van een taxi, maar wel vervoer om van A naar B te komen. Speciaal voor mensen met een smalle beurs binnen de gemeente Heerenveen en dan met name voor mensen die nauwelijks tot geen netwerk hebben. Wanneer het niet lukt om met hulp van buren, familie, vrienden of kennissen een ritje te regelen, maar de wens/behoefte/noodzaak toch groot is om ergens naartoe te kunnen, biedt de VSP-auto uitkomst. Gereden door vrijwilligers, met nét dat beetje extra.

Wederkerig
Douwe is een van de vrijwilligers van het eerste uur en inmiddels een vertrouwd gezicht voor een aantal vaste passagiers: "Het geeft me voldoening, ik bied inhoud en betekenis aan anderen. En vergeet niet; de belemmeringen van anderen kunnen mij net zo goed overkomen. Dan zou ik een helpende hand ook fijn vinden." De betrokkenheid van de vrijwilligers stopt niet bij alleen het vervoer en een luisterend oor. "Ik krijg regelmatig de vraag of ik mee wil lopen om passagiers bij de juiste poli te brengen. Soms ga ik zelfs mee naar een afspraak, twee paar oren horen nu eenmaal meer dan een."

Vervoer nodig?
Trek aan de bel bij het Vrijwilligers Servicepunt (het VSP) en vraag naar de voorwaarden. De VSP-auto rijdt op doordeweekse dagen, tot 18.00 uur 's avonds. Voor het gebruik rekenen we een kleine onkostenvergoeding, waarbij alleen daadwerkelijk gereden kilometers in rekening worden gebracht. We plannen de ritten zorgvuldig en op voorhand, dus neem tijdig – minimaal twee dagen van tevoren – contact met ons op!

Meer weten? Bezoek het Vrijwilligers Servicepunt van Caleidoscoop, bel met 0513 – 645 881 of mail ons via servicepunt@caleidoscoopheerenveen.nl.

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 6 uur geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Start 'Buurtgezinnen': opvoeden doe je samen Zorg & Welzijn 12 uur geleden
Afbeelding
4 mei 20.45 uur: Annelies van James Whitbourn door het Toonkunstkoor Cultuur 14 uur geleden
Het Lancaster-monument in Oudehorne.
Oorlog in Heerenveen: Het Lancaster-monument in Oudehorne Historie 16 uur geleden
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 25 apr, 18:00
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 25 apr, 15:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00