dinsdag 4 augustus, 2020 01:08
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto archief /It Fryske Gea
Foto archief /It Fryske Gea

Jeugdexcursie uilenballenpluizen voor jonge natuuronderzoekers in Katlijk

KATLIJK – Donderdag 2 januari organiseert It Fryske Gea van 10.00 – 12.00 uur de jeugdexcursie 'Uilenballen pluizen'. In het Ketliker Skar leeft de uil volop, samen gaan we dan ook zien hoe hij leeft. Ben jij benieuwd wat hij eet?

Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur ) www.itfryskegea.nl/activiteiten of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 4.

Mama's en papa's van natuuronderzoekers opgelet! Wij organiseren speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar de jeugdactiviteit uilenballen pluizen. Samen met onze enthousiaste natuurgidsen Jaap en Klaas gaan we op onderzoek uit in ons informatiecentrum, gelegen aan de rand van het Ketliker Skar. Dit grote natuurgebied ligt in Katlijk en is de thuisbasis van veel uilen! De ideale plek om meer te leren over de uil. Want wat weten we eigenlijk over deze roofvogel en hoe ontdekken we wat hij eet?

De braakbal vertelt het ons! Doordat het vol haren en botjes zit kan een uil het niet verteren en spuugt hij het uit in de vorm van een bal. Een bron vol interessant onderzoeksmateriaal! Aan de hand van deze uilenballen achterhalen we wat hij heeft gegeten. Hoe we dit doen? Met handige tools! We pluizen de braakballen uit op zoek naar kaken en schedels van muizen. Dit 'skelet' plakken we uiteindelijk op een heus braakballendiploma die iedereen mee naar huis krijgt. Verder vertellen Jaap en Klaas de kids over het leven van roofvogels en uilen. Een superleuk én leerzaam uitje!

Agenda:
Excursie: Jeugdexcursie – uilenballenpluizen voor jonge natuuronderzoekers in Katlijk (6+)
Datum: Donderdag 2 januari van 10.00 – 12.00 uur
Locatie: Katlijk (beginpunt wordt bekend gemaakt na aanmelding)
Kosten: Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 4
Opgave: uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten of 0511 – 53 96 18

It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. Zij heeft als doel bescherming, behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultuurhistorisch erfgoed in Fryslân. De vereniging beheert momenteel meer dan zestig verschillende natuurgebieden - met een totale oppervlakte van ruim 20.000 hectare - verspreid over de hele provincie. In haar werk wordt de vereniging gesteund door circa 35.000 leden.

Bezoek voor meer informatie de website www.itfryskegea.nl

Meer berichten