Afbeelding

CBS Ds Hasperschool in Akkrum en Nes trapt af met ‘Schoon Belonen’

Algemeen

AKKRUM - Met het opruimen van zwerfafval sparen voor bijvoorbeeld een speeltoestel? Dat is wat de Ds Hasperschool in Akkrum vanaf nu gaat doen. Vrijdag vond bij de school de kick-off plaats van 'Schoon Belonen'. De projectgroep van de school gaat in samenwerking met gemeente Heerenveen, kinderen en ouders meer betrekken bij een schone leefomgeving.

Samen opschonen en sparen
De school heeft zelf negen schoongebieden in Akkrum en Nes geselecteerd die tijdens een maandelijkse opschoonactie op de vrijdagmiddag worden opgeschoond. De ouders worden hierin ondersteund door twee of drie kinderen uit groep 6, 7 of 8.

Door middel van een zogenaamde Spaardoelposter kunnen de schoolkinderen sparen voor leuke extra's. Yfke Hoogland, gemeentelijk regisseur duurzaamheid en afvalinzameling, reikte de Spaardoelposter uit.

"Meer verantwoordelijkheidsgevoel"
Yfke Hoogland: "We vinden het erg belangrijk dat kinderen al vroeg leren dat zwerfafval niet thuishoort op straat of in de natuur. Met Schoon Belonen hopen we kinderen enerzijds te enthousiasmeren om de handen uit de mouwen te steken en anderzijds meer verantwoordelijkheidsgevoel voor de natuur bij te brengen ."

Gea van Wieren, directeur van CBS Ds Hasperschool: "Ik ben er erg trots op dat juist op onze school met "Schoon Belonen" wordt gestart. Wij vinden een schone omgeving erg belangrijk. Niet alleen zorgen ouders en kinderen vanaf nu voor het opschonen, ook gaan we nog meer educatieve aandacht besteden aan de gevolgen van zwerfafval en plasticsoep."

Ook andere ouders en inwoners worden opgeroepen om hun eigen stoep of straat in Akkrum en Nes schoon te houden en dit op de kaart van Supporter van Schoon vast te leggen.

100 % Zwerfafvalvrij Friesland
Meedoen aan Schoon Belonen betekent dat je je omgeving zwerfafvalvrij houdt en daar een beloning voor krijgt van de gemeente. Het is tevens onderdeel van de aanpak 100% Zwerfafvalvrij Friesland. Deze ambitieuze aanpak voor een zwerfafvalvrije provincie wordt in samenwerking met Circulair Friesland, de Friese gemeenten, Omrin en de Friese Milieu Federatie en Nederland Schoon uitgevoerd. Ga naar www.supportervanschoon.nl voor meer informatie over het vastleggen van je eigen schoongebied.

Vrijdag trapte de CBS Ds Hasperschool in Akkrum en Nes af met het programma Schoon Belonen.
Afbeelding
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 2 uur geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Start 'Buurtgezinnen': opvoeden doe je samen Zorg & Welzijn 8 uur geleden
Afbeelding
4 mei 20.45 uur: Annelies van James Whitbourn door het Toonkunstkoor Cultuur 10 uur geleden
Het Lancaster-monument in Oudehorne.
Oorlog in Heerenveen: Het Lancaster-monument in Oudehorne Historie 12 uur geleden
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 25 apr, 18:00
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 25 apr, 15:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00