donderdag 4 juni, 2020 03:58
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto van een vader die een boekje leest met zijn zoontje
Foto van een vader die een boekje leest met zijn zoontje

Wiebelbillenboogie centraal op BoekStart-ochtend in bibliotheek Heerenveen

Op vrijdag 5 juli is er weer een BoekStart-inloopochtend in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen. Ditmaal staat het boek De wiebelbillenboogie van Guido van Genechten centraal. (Groot)ouders met baby's en peuters zijn van 10.00 tot 11.00 uur van harte welkom. Gezien de inhoud van het boek worden met name vaders van jonge kinderen deze keer  van harte uitgenodigd. De toegang is gratis.

Waar gaat De wiebelbillenboogie over? Als mama olifant weg moet, past papa olifant op. En dat is een feest: samen op verkenning gaan als indianen, superveel schuim maken in bad en de wiebelbillenboogie (leren) dansen. Als mama weer thuis komt en de rommel ziet, zucht ze diep. Papa olifant en de kinderen proberen haar weer op te vrolijken.

Tijdens BoekStart-inloopochtenden kan men vragen stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, kennismaken met verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor de baby of peuter, ervaringen uitwisselen met andere (groot)ouders en wordt er voorgelezen. Dit alles onder het genot van een kopje koffie. Aanmelden is niet nodig, dus loop gerust binnen.

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen bevordert. Met de baby of peuter op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van het kind, zo blijkt uit onderzoek. Het verhoogt de concentratie en het versterkt de band tussen kinderen en hun (groot)ouders. Allemaal zaken waar de baby of peuter ook later plezier van heeft.

Meer berichten
 
CustomHtml_3