Afbeelding

Brandweer Wolvega zoekt nieuwe collega’s

Algemeen

WOLVEGA – Post Wolvega van Brandweer Fryslân is op zoek naar brandweermannen en -vrouwen die als vrijwilliger aan de slag willen gaan. Geïnteresseerden zijn welkom om kennis te maken met de brandweer tijdens de informatieavond op dinsdag 25 juni vanaf 19.30 uur. De ploeg van Wolvega geeft deze avond informatie over het werk van de vrijwillige brandweer en gaat graag met u in gesprek.

Uw inzet voor de brandweer is goed te combineren met een fulltimebaan. U wordt ingezet wanneer het nodig is. Dit kan bij brand zijn, maar ook bij verkeersongevallen, het redden van dieren, stormschade en tal van andere soorten incidenten. Hoe vaak dit nodig is, is onvoorspelbaar. U wordt door een pager gealarmeerd, waarna u binnen vijf minuten op de kazerne moet zijn. Vooral voor overdag is er behoefte aan nieuwe collega’s.

Opleiding
Er wordt voor gezorgd dat u het werk veilig kunt doen. U begint met een opleiding tot manschap. Deze opleiding is voor iedere brandweercollega hetzelfde. De opleiding duurt twee jaar, met elk jaar 26 oefenmomenten. Tijdens en na het behalen van uw opleiding neemt u deel aan de oefenavond om uw taken goed te kunnen uitvoeren. Uw opleiding en uw uren voor opleidingen, oefeningen en uitrukken worden vergoed. Ook worden sportmogelijkheden, werkkleding en een verzekering tijdens uw werk bij de brandweer gefaciliteerd.

Ervaring van Kevin
Kevin: ‘Ik zit bij de brandweer omdat ik graag mensen help en het erg leuk vind om als team samen bezig te zijn. Ik werk in ons familiebedrijf in Wolvega en ben vaak in de buurt van de kazerne. Mijn werk is flexibel en dat is belangrijk. Als de pieper gaat, moet ik meteen alles achter me laten en haast ik me naar de kazerne. We weten nooit precies waar we naartoe gaan en wat we daar aantreffen. Dat maakt het spannend, maar juist ook heel dankbaar. Samen staan we dag en nacht klaar voor iedereen om ons heen en dat geeft een goed gevoel. De brandweer geeft ons ook mogelijkheden om verder te leren en ons te ontwikkelen. Dat is mooi meegenomen!’

Brandweerman Martin
Martin: ‘Tijdens een open dag van de brandweer ben ik als kind besmet geraakt met het brandweervirus. Dankzij de medewerking van mijn werkgever en de compassie van mijn gezin kan ik de brandweer erbij doen. Tijdens een uitruk ligt het werk of gezinsleven plotseling stil. Vooral thuis heeft dit impact, want papa en manlief gaat ineens weg. Wat is er aan de hand? Wanneer komt hij terug? Dit blijft spannend. In de brandweerauto wegrijden, het onbekende tegemoet, vol concentratie, ineens een andere wereld en de uitdaging. Dat is geweldig. De tijdsinvestering krijg je dubbel en dwars terug door een tevreden en voldaan gevoel. Het geeft mij veel energie. De saamhorigheid op de brandweerpost en met de collega´s is ongekend. Je krijgt er als het ware een extra familie bij.’

Informatieavond
Woont en/of werkt u in de omgeving van de kazerne in Wolvega (op maximaal vijf minuten) en wilt u zich inzetten voor een veilig Wolvega en omgeving? Kom dan vrijblijvend naar de informatieavond op dinsdag 25 juni. Inloop is vanaf 19.30 uur. De brandweer van Wolvega gaat graag met u in gesprek en informeert u over de brandweer. Ook partners zijn welkom.

Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 10 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement 13 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00