Afbeelding

Grip op je leven door vrijwilligerswerk

Algemeen

Een grote groep belangstellenden maakte in de week van de alfabetisering  gebruik van de mogelijkheid een rondleiding te volgen bij diverse organisaties waar ze met vrijwilligers werken.

Op dinsdag 10 september was er een rondleiding bij Stellinghaven van Zuidoost Zorg. Gezondheidscoach Willem de Vreeze leidde de groep langs de sportzaal, het restaurant in aanbouw, de woonkamers, door de gesloten afdeling naar de tuin en de kas. Waar uitgebreid gekeken en geproefd werd. Ondertussen vertelde Willem over de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen bij Stellinghaven.

De rondleiding was georganiseerd door het Taalnetwerk Ooststellingwerf, bestaande uit o.a. de gemeente, Scala, de bibliotheek, Humanitas, Stichting Lezen en Schrijven en het Friesland College, in het kader van de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze jaarlijks terugkerende week worden er overal in het land activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Laaggeletterdheid kan mensen in een isolement brengen en het doen van vrijwilligerswerk kan mensen helpen weer meer grip op het leven te krijgen.

Ook bij de gemeente, Riemsoord, Scala, Talant, het Digi-Taalhuis en het taalplein in de bibliotheek waren rondleidingen te volgen. Al deze organisaties werken met vrijwilligers. Ben je of ken je iemand die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk? Bij Plek voor Talent van Scala weten ze precies welke vrijwilligersvacatures er zijn en welke geschikt is voor jou!  Neem gerust contact met hen op, ze helpen je graag verder.

Afbeelding
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 12 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement 15 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00