Afbeelding

Herinrichting Steenwijkerweg De Blesse kan starten

Algemeen

Het college van B&W heeft het projectplan voor de herinrichting van de Steenwijkerweg, de Markeweg en de Spoorlaan in De Blesse vastgesteld. Dat betekent dat de plannen verder vorm kunnen krijgen. Doel is om deze wegen veiliger te maken en een dorpsere uitstraling te geven.

De gemeente pakt de herinrichting samen met een groep inwoners van De Blesse op. Projectleider Robert Brouwer heeft namens de gemeente nauw contact met de werkgroep uit het dorp.

Binnenkort gaan de betrokkenen samen door het projectgebied, zodat iedereen dezelfde beleving krijgt. Daarna maken de inwoners samen met de gemeente ontwerptekeningen hoe de Steenwijkerweg, de Markeweg en de Spoorlaan er uit moeten gaan zien.

Het ontwerp is in de loop van 2020 klaar. Het gaat vervolgens als voorstel naar de gemeenteraad, die haar goedkeuring moet geven en het benodigde geld beschikbaar stelt. In het collegeprogramma is voorlopig uitgegaan van € 3,5 miljoen.

Daarna start het traject van aanbesteding om een bedrijf te vinden dat het werk gaat uitvoeren. In 2021 kan de schop dan daadwerkelijk de grond in.

Met de start van dit grote en belangrijke project geeft het college invulling aan de wens van het dorp. En doen burgemeester en wethouders wat ze beloofd hebben in het collegeprogramma 2018-2022: 'Weststellingwerf, de kracht van Samen en Doen´.

Wethouder Jack Jongebloed: "We doen dit project samen met de inwoners van De Blesse. Ze wachten al lang op een veiligere weg die beter past bij hun dorp. We zorgen tijdens het project voor goede afstemming en communicatie. Dat betekent dat we regelmatig laten horen wat er gaat gebeuren en hoe we het project met zo min mogelijk hinder voor het dorp uitvoeren. We zorgen dat het verkeer zo veilig en gemakkelijk mogelijk kan doorrijden."

Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 13 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement 16 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00