Afbeelding

Bij Nochris 2.0 heeft alles een eigen verhaal

Zakelijk

SINT ANNAPAROCHIE - Vroeger was de kringloopwinkel vooral voor mensen met een kleine beurs, maar inmiddels hebben veel meer mensen het ‘kringloopgeluk’ gevonden. Tweedehands is nog nooit zo populair geweest, merken ook Henny van der Graaf en Pieter Kingma. Dit stel runt samen Nochris 2.0 (dat is Fries voor ‘nog een keer’) aan de Van Harenstraat 82/84 in Sint Annaparochie met heel veel plezier. 

Kringloopwinkel Nochris begon ooit in Menaldum, met de ouders van Henny. Zij stimuleerden haar en haar partner Pieter Kingma in hun plan om een eigen kringloopwinkel, Nochris 2.0, op te richten in Sint Annaparochie: “We hebben een tijd lang deze twee winkels met z’n vieren gerund,’ vertelt Pieter over die tijd. “Toen mijn schoonouders toe waren aan hun pensioen zijn we met één zaak, die in Sint Annaparochie, doorgegaan.” Dat is nu iets langer dan drie jaar geleden. Het bevalt het stel goed. “Elke dag is weer anders,” zegt Henny enthousiast. “Het leukste vind ik dat dit écht ons eigen project is. We hebben de ruimte om te experimenteren, om te doen wat we leuk vinden. De winkel blijft in ontwikkeling, daar kan ik van genieten.” 

Een goed voorbeeld is dat ze laatst de kleding-afdeling flink hebben uitgebreid: “Dat was eerst een hoekje in de winkel, maar het heeft nu echt zijn eigen ruimte. Ik kwam eigenlijk op het idee dankzij onze puberdochter,” herinnert Henny zich, Pieter en zij hebben een leuk stel meiden. “Zij was heel erg bezig met Vinted, een app waarop je je kleding kan verkopen en ik zag dat er veel vraag was naar vintage of tweedehands kleding.” Ook de shop-in-shop was een enthousiaste opvlieging: “Door de verhuizing van de kleding hadden we een hoekje vrij. Daar geven we nu mensen uit de regio de kans om hun eigen spullen te verkopen, zoals kleding of hun eigen creaties. Inmiddels zijn alle zestien stalletjes al verhuurd!” 

Bij Nochris 2.0 vind je ook zeker honderd tweedehands witgoedapparaten én zelfs wat nieuwe spullen, vooral woonaccessoires: “Die kopen we van restpartijen, waardoor we de prijzen laag houden.”
Een groot deel van het assortiment van Nochris 2.0 ontvangen ze tijdens ontruimingen. Pieter: “We verzorgen ook ontruimingen. Dan kom ik langs met de bakwagen. We maken een selectie; wat kan mee voor de kringloopwinkel en wat moet naar het stort.” Alles wat Pieter meeneemt wordt nog eens bekeken door Henny: “Wat bruikbaar is geven we een plekje in de winkel of slaan we op. Omdat we de spullen zelf hebben opgehaald (of mensen hebben het gebracht, dat kan ook), kennen we het verhaal achter het product. Dat is het bijzondere van tweedehands spullen. Er zit echt een verhaal achter.” Pieter weet dat mensen soms eerst even langs de winkel gaan voordat ze Nochris inschakelen voor een ontruiming: “Ze willen weten of hun spullen wel op de goede plek komt. Bij ons is het schoon en opgeruimd, dat geeft vertrouwen en rust.”

Kom eens langs!

Op zoek naar een kringloopschat? Dan vind je die zeker bij Nochris 2.0! Op woendag tot en met zaterdag, van tien tot vijf uur, is de winkel aan de Van Harenstraat 82 - 84, open. Je kunt natuurlijk ook alvast inspiratie doen online, op hun website www.nochris.nl of op sociale media. Contact opnemen kan door te bellen met 06 - 55 70 08 19.

Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Boersma Witgoed breidt uit richting Leeuwarden Zakelijk nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Gloednieuwe keuken- en badkamer opstellingen van Sani- en Keukensale Zakelijk nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet 112-Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 7 mei, 18:00
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 7 mei, 15:33
Afbeelding
Twee mensen gewond bij brand in appartementencomplex in Leeuwarden 112-Nieuws 7 mei, 09:25
De spelers van SC Cambuur balen.
SC Cambuur verliest van Roda en maakt zich op voor bijzondere wedstrijd Sport 6 mei, 10:54