Afbeelding

Bedrijven in de industrie en logistiek kiezen voor elektrificatie

Algemeen

Ondernemers in de industriële sector kiezen steeds vaker bewust voor een elektrificatie van hun materieel. Dit biedt hen verschillende voordelen. Niet alleen op het gebied van duurzaamheid, maar bijvoorbeeld ook op dat van gemak en werkgeluk. Met elektrische pallettrucks zware voorwerpen verplaatsen is veel eenvoudiger dan met een klassieke handpalletwagen. In dat laatste geval speelt al snel het risico op rug- en nekklachten bij medewerkers. Werkgeluk zit niet alleen in het gebruik van elektrische pallettrucks. Denk ook aan het uitblijven van schadelijke uitstootgassen binnen een werkplaats of groot magazijn met de keuze voor de investering in elektrische heftrucks en vergelijkbaar materieel. In dit artikel lees je er meer over. 

Duurzaamheid voornaamste reden voor elektrificatie 

Het vervangen van bestaand materieel op benzine of diesel voor elektrische alternatieven wordt voornamelijk gedaan vanwege de voordelen op het gebied van duurzaamheid. Het milieu wordt minder zwaar belast; als organisatie draag je bij aan een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. Dat geldt in het bijzonder voor organisaties die kiezen voor een combinatie van elektrificatie met de installatie van zonnepanelen op het dak van het pand. De platte daken van grote werkplaatsen, winkelpanden en bijvoorbeeld magazijnen lenen zich hier goed voor. Een zonnepaneel kan op zo’n plat dak in de meest efficiënte hoek ten opzichte van de zon en omliggende gebouwen geplaatst worden. 

Elektrisch materieel heeft minder onderhoud nodig 

Niet alleen op het gebied van duurzaamheid biedt de keuze voor elektrificatie verschillende voordelen. Dat doet het ook op het gebied van onderhoud. Elektrische voertuigen hebben veel minder onderhoud nodig dan alternatieven op benzine en diesel. Een dergelijke verbrandingsmotor bestaat namelijk uit veel meer onderdelen dan de motoren die gebruikt worden in elektrisch materieel. Door de onderhoudskosten terug te dringen kan een investering in elektrische hulpmiddelen sneller worden terugverdiend. Daarbij komt de beperkte slijtage aan onderdelen de levensduur van deze machines ten goede. 

Gemak en comfort op de werkvloer 

Eerder in dit artikel werd al genoemd dat het gebruik van elektrisch materieel het gemak bij de uitvoering van taken ten goede komt. Daarbij hoeven medewerkers niet lange dagen in de uitstootgassen van een heftruck of ander werkmaterieel te maken. Een derde aspect dat bijdraagt aan het comfort op de werkvloer: een elektrische heftruck is veel stiller dan een vergelijkbaar model op benzine of diesel. Daar waar dit materieel niet minder krachtig hoeft te zijn. De verwachting is dat de elektrificatie van het materieel in de industrie de komende jaren doorzet. 

Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 28 minuten geleden
De opvouwbare IVA Traveler 300.
JF Scootmobiel verkoopt opvouwbare scootmobielen Zakelijk nieuws 2 uur geleden
Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Boersma Witgoed breidt uit richting Leeuwarden Zakelijk nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Gloednieuwe keuken- en badkamer opstellingen van Sani- en Keukensale Zakelijk nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet 112-Nieuws 8 mei, 08:00
Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 7 mei, 18:00
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 7 mei, 15:33