Afbeelding

Heineken neemt commercial op in Grand Fire Café Leeuwarden

Zakelijk

LEEUWARDEN - Als het erom gaat hoe bierliefhebbers in verschillende delen van Nederland het liefst hun biertje bestellen, zijn er veel regionale verschillen. Zo is ‘Bierke’ een typisch noordelijke vorm van bestellen, terwijl in het zuiden het liefst ‘Pilske’ aan de bar wordt geroepen. Dat blijkt uit onderzoek 1 dat Heineken® liet verrichten onder ruim 1.100 Nederlanders. Ter ere van zijn 150ste verjaardag geeft Heineken® het startsein voor een campagne - deels opgenomen in Leeuwarden - én limited edition-verpakkingen. Daarin een hoofdrol voor de tien1 meest populaire bijnamen voor bier die in de loop der jaren zijn ontstaan en in elke regio van ons land anders zijn. Zo blijkt ‘Bierke’ in Friesland veruit favoriet. Onder het motto ‘Heerlijk Helder Hoe je ons ook noemt. Proost op 150 jaar gezelligheid’ laat Heineken zien dat het niet uitmaakt hoe je ze ook noemt, áls je het maar gezellig hebt met elkaar! 

Om te laten zien hoe Heineken door de jaren heen is omarmd en tijdens allerlei gelegenheden wordt gedronken, is vanaf nu zijn nieuwste commercial te zien op de Nederlandse televisie, die al deze bijnamen en momenten van gezelligheid viert. Zo maken we kennis met een kleine groep toeristen die is aangekomen in Nederland en in een het gezellige Fire café in Leeuwarden belandt. Eén van hen, Mike, gaat naar de bar en bestelt drie Heineken, waarop de barvrouw de lokale bijnaam ‘Bierke’ gebruikt. Vervolgens maken Mike en zijn vrienden kennis met de bijnamen in verschillende regio’s van ons land en raken zij steeds meer vertrouwd met de typisch Hollandse gezelligheid.

’’Ik verkoop geen bier, ik verkoop gezelligheid’‘

Deze uitspraak zit nog altijd in de kern van Heineken en is de inspiratiebron voor de nieuwe campagne. “Ons merk draait om het maken van gezellige momenten samen onder het genot van een lekker biertje. We zijn trots dat Heineken hier al zoveel jaren onderdeel van is. Dit gaan we vieren met een campagne waarin de bijnamen voor ons bier centraal staan”, vertelt Els Dijkhuizen, Directeur Marketing Heineken Nederland. “Door de jaren heen hebben bierliefhebbers in Nederland ons merk allerlei bijnamen gegeven. Hoewel we de tel kwijt zijn, kunnen we dit wel waarderen en zien we van alles terugkomen, namelijk ‘Biertje’, ‘Koude Kletser’ en ‘Goudgele Rakker’. Ook is de slogan Heerlijk Helder, weer terug van weggeweest, maar dan met een knipoog, want hoe je ons ook noemt het maakt niet uit, als je het maar gezellig hebt’’.

Speciale 150-editie iconische Heineken fles & blik

Naast de tv-commercial bestaat de campagne uit online en social video’s en out-of-home materialen, waaronder een speciale 150-editie van de iconische Heineken fles en blik. Deze zijn vanaf nu in een limited edition in de supermarkt verkrijgbaar en voorzien van tien veelgebruikte bijnamen, waaronder ‘Biertje?’, ‘Goudgele Rakker’, ‘Pintje’, ‘Koude Kletser’, ‘Pilske’, ‘Pilsie’, ‘Bierie’, ‘Heinie’, ‘Bierke’ en ‘Gerstenatje’. Ook op de 0.0% flesjes en blikjes komen de verschillende bijnamen, waaronder natuurlijk het veelgebruikte ‘0.Nulletje’, terug.

[1] Deze top 10 komt voort uit onderzoek onder ruim 1.100 Nederlanders naar de populairste bijnamen voor bier, uitgevoerd door The Conversation Studio in opdracht van Heineken.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 9 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 15 uur geleden
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
De Slachte-trein van Arriva brengt de Slachtemarathon 2024 in beweging Algemeen 1 dec., 18:00
Afbeelding
Geldmaat opent Geldmaatwinkel in Leeuwarden Financieel 1 dec., 15:00
Afbeelding
Overval op tankstation Shell in Leeuwarden 112-Nieuws 1 dec., 13:40
Afbeelding
“Beleef een levensechte game bij House of VR!" Zakelijk 1 dec., 12:00