Afbeelding
Foto: Foto's: WeDo

Mout Bierfestival voor het eerst in Leeuwarden

Evenement

LEEUWARDEN - Friese bierliefhebbers hebben dit jaar geluk! Mout Bierfestival, een landelijk festival dat jaarlijks meerdere steden aandoet, komt dit jaar voor het eerst naar de Friese hoofdstad. Van 17 tot en met 19 juni kun je in de Arendstuin proeven van 200 soorten speciaal bieren en kennis maken met zowel internationale als lokale bierbrouwers. Geen fan van bier, dat is geen probleem! Mout Bierfestival is namelijk veel meer dan alleen bier. In het weekend kun je ook genieten van livemuziek, heerlijk eten en gezellig vertier.

In Nijmegen wordt Mout Bierfestival voor het eerst georganiseerd in 2016 door een groepje bierliefhebbers. Ze liften mee met de stijgende populariteit van speciaalbier en al snel wordt het festival georganiseerd op meerdere plaatsen. Dit jaar wordt het festival voor het eerst georganiseerd in Leeuwarden. Goed nieuws voor de bierliefhebbers van onze provincie, dus. 


Lokale en internationale brouwers

Op het bierfestival vind je zeker tweehonderd soorten bier en maar liefst 13 verschillende brouwerijen zijn aanwezig om hun eigen bieren te schenken en over hun vak te vertellen. Naast internationale brouwerijen, zoals de Duitse Yankee & Kraut en Magic Road uit Polen, vind je hier ook diverse lokale brouwerijen. Friese brouwerijen Grutte Pier, Brouwerij Dockum en Brouwerij Bjuster zijn van de partij, net als de Groningse brouwers van Bax Bier en Floem. De brouwerijen nemen je graag mee in hun maakproces en kunnen je ook voorzien van goed advies. Ben je op zoek naar jouw perfecte biertje, wil je bier leren drinken maar weet je niet waar je moet beginnen of ben je benieuwd naar een specifieke smaak, kom dan vooral op één van de dagen van Mout langs bij de brouwers. 

Naast de selectie van de brouwers kun je natuurlijk ook andere bieren proeven. Er is bijvoorbeeld een blikbierbar waar je verschillende soorten bier in blik kan bestellen. Echt geen fan van bier, geen zorgen, want er is ook een bar waar wijn en fris wordt geschonken.

Ook voor een lekkere maaltijd kun je gewoon in de Arendstuin blijven. Er staan diverse foodtrucks met (vegetarische) hamburgers, patat en andere heerlijke gerechten. Uniek zijn de barbecuepakketten die worden aangeboden op het festivalterrein. Het complete pakket bestaat uit vlees, brood, groenten, sla en sauzen, er zijn ook kleine pakketten met alleen vlees of vegetarische alternatieven. Neem ze mee naar de grote, gedeelde barbecue van het festival en grill samen met vrienden. Natuurlijk kun je tijdens Mout Bierfestival ook terecht voor de kleine trek, er zijn ook diverse hapjes- en borrelplanken te bestellen.

Naast eten is een festival niet compleet zonder muziek. Mout Bierfestival trekt altijd lokaal talent aan om muzikale invulling te geven aan dit prachtige festival. Even tot rust komen kan in de huiskamers van bierbrouwers Mikkeller & Lagunitas en ook voor kinderen is er genoeg te doen op het festival. 

Tickets

Enthousiast geworden? Koop dan snel je kaartje op www.moutbierfestival.nl. De early-beer kaartjes zijn al uitverkocht en ook de reguliere tickets gaan hard, dus wees er snel bij! Tickets kosten 9,50 euro inclusief borg voor jouw bierglas (excl. servicekosten) en kinderen tot en met elf jaar mogen gratis naar binnen.

Afbeelding
Tips voor het kiezen en optuigen van je kerstboom Wonen 47 minuten geleden
Afbeelding
Vernieuwd Iepen Mienskipsfûns (IMF) investeert 12 miljoen in Friese Mienskip Samenleving 14 uur geleden
Afbeelding
Veel minder Friezen verhogen eigen risico voor zorg Zorg & Welzijn 17 uur geleden
Afbeelding
De gezelligste kerstmarkten in Friesland Evenement 20 uur geleden
Afbeelding
Amaryllis presenteert nieuwe editie van vrijwilligersmagazine. Samenleving gisteren
Afbeelding
Boskalis bouwt rivierdeel Vismigratierivier Natuur 7 dec., 18:00
Afbeelding
Kleine groep Friese jongeren rookt dagelijks Zorg & Welzijn 7 dec., 15:00
Afbeelding
Jongeren bundelen krachten voor betaalbaar wonen en duurzame gemeenschappen Wonen 7 dec., 12:00