Afbeelding
Foto: Nationale Duurzame Huizen Route

Neem op 8 april een kijkje in de duurzame woning van Susan

Wonen

LEEUWARDEN – Huiseigenaar Susan Janssen Jouwsma uit Leeuwarden vertelt op vrijdag 8 april om 19:30 uur over haar aardgasvrije jaren ’20-woning. Tijdens deze thematour vertelt de huiseigenaar hoe zij de woning stap voor stap energieneutraal maakte, door onder andere een warmtepomp en isolatie. Inwoners uit provincie Fryslân zijn van harte welkom om ideeën op te doen en al hun vragen aan Susan te stellen. Inschrijven is gratis en kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours

“Als het gaat om verduurzamen van een oude woning hoor je vaak: “Het kan niet”, maar het kan zeker wel!”, zegt Susan. “Ons huis is van buiten 100 jaar oud, maar van binnen helemaal vernieuwd, aardgasvrij en energieneutraal. We hebben ons huis volledig aangepakt en we laten bezoekers graag zien hoe wij dat deden en wat er allemaal mogelijk is. Ook in kleine stapjes. Het kan echt!”

Gratis inschrijven voor de thematour

In maart en april vinden in heel Nederland thematours plaats. Tijdens de thematours leiden huiseigenaren bezoekers rond in en om hun woning. Ze vertellen enthousiast hoe zij het verduurzamen van hun woning hebben aangepakt. In provincie Fryslân worden vier thematours georganiseerd in Garyp, Katlijk, Leeuwarden en Westhoek. Inwoners zijn van harte welkom om ideeën op te doen. Bekijk het overzicht van alle thematours via de website van de Duurzame Huizen Route.

Duurzame Huizen Route

De thematours zijn onderdeel van de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform voor iedereen met interesse in duurzaam wonen en (ver)bouwen. De thematours worden mede mogelijk gemaakt door de 43 gemeenten en provincies Fryslân en Zuid-Holland. Zij moedigen inwoners aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.

Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 2 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Xenos binnenkort weer te vinden op De Centrale in Leeuwarden Zakelijk nieuws 22 apr, 08:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00
Foto: Foppe de Haan
Foppe de Haan over de Friese sportcultuur Sport 21 apr, 12:00
Het team van Albert Heijn Camminghaburen
Albert Heijn Camminghaburen wordt vernieuwd Verhalen uit de buurt 21 apr, 09:00
Afbeelding
In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden Natuur 20 apr, 18:00
Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 20 apr, 14:00