Afbeelding

Jubileummaand Iryoku begonnen met unieke Waddentraining

Sport

LEEUWARDEN - Karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden/Stiens viert deze maand haar dertigjarig bestaan. Op bijna elke dag in september zijn er bijzondere activiteiten voor de bijna honderd leden. Vrijdag 1 september werd er ‘s avonds afgetrapt met een bijzondere training in het Rengerspark in Leeuwarden. De volgende ochtend volgde om 7.00 uur een unieke Waddentraining bij Moddergat. 

Iryoku

Iryoku werd op 1 september 1993 opgericht door Gilbert Cleveringa (‘shihan’, 6e dan) en Arend Mud (‘sensei’, 2e dan). In dertig jaar tijd hebben Cleveringa en Mud talloze kinderen, jongeren en volwassenen kennis laten maken met het Shinkyokushin Karate, een Japanse krijgskunst. Iryoku leverde een groot aantal Friese en Nederlandse kampioenen af.

Oldehove Cup

De jubileummaand wordt zaterdag 30 september afgesloten met de Oldehove Cup. Het toernooi wordt ieder jaar door Iryoku georganiseerd. Aan het evenement doen zowel jeugdige karateka’s als volwassenen mee. In de poules zijn er prijzen voor de top drie. De belangrijkste onderscheiding wordt niet gewonnen maar verdiend: de Oldehove Cup. De bokaal gaat naar degene die de filosofie van het Shinkyokushin Karate het meest heeft uitgedragen. Dat wil zeggen: inhoud heeft gegeven aan ‘moed’, ‘wilskracht’ en ‘respect’.

Shinkyokushin Karate

Shinkyokushin Karate is het full-contactkarate van Masutatsu Oyama en betekent vrij vertaald ‘de weg van de uiterste waarheid’. De krijgskunst is een manier om jezelf te overwinnen en te ontdekken. Discipline, respect en wilskracht staan voorop. Naast fysieke ontwikkeling en het komen tot technische perfectie gaat het om het ontwikkelen van de geest. Wereldwijd zijn er naar schatting vier miljoen beoefenaren.

De gehele maand zijn er gratis proeflessen te volgen. Meer informatie staat op karateleeuwarden.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Kom van slepende klachten af Zorg & Welzijn 5 uur geleden
Afbeelding
Column G2 Makelaars: Niets te klagen Column 23 uur geleden
Afbeelding
Vernieuwde website voor de Oldehove Algemeen 4 dec., 15:00
Afbeelding
Leeuwarden wint titel 'Bodemdierenstad van het Jaar' Algemeen 4 dec., 12:00
Afbeelding
SC Cambuur vergeet zichzelf te belonen tegen FC Eindhoven Sport 4 dec., 09:30
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 3 dec., 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 3 dec., 12:00
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00