Podium West-Europees kampioenschap (-21 jaar, 80+ kilogram) met links Jelle van Ee.
Podium West-Europees kampioenschap (-21 jaar, 80+ kilogram) met links Jelle van Ee. Foto: IFK

Jelle van Ee debuteert met tweede plek op West-Europees kampioenschap

Sport

LEEUWARDEN - Jelle van Ee uit Terherne heeft zaterdag 5 november een tweede plaats behaald op het onderdeel kumite (full-contactgevecht met tegenstander) bij het West-Europees kampioenschap in Zevenbergen. Het 18-jarige lid van karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden/Stiens maakte zijn debuut bij de volwassenen, in de categorie mannen tot 21 jaar oud. Van Ee werd eind vorig jaar Nederlands kampioen bij de jeugd. 

Van Ee kwam uit in een poule met vechters boven de 80 kilogram en drong daarin overtuigend door tot de finale. In de eindstrijd wist hij zijn sterkste wapen, de hiza geri (knieschop), meerdere malen te gebruiken. De schop zou zelfs een keer goed zijn geweest voor een waza-ari (half punt), maar zijn techniek werd niet door alle hoekscheidsrechters opgemerkt. Uiteindelijk wees de hoofdscheidsrechter zijn tegenstander aan als winnaar van de partij. Van Ee werd gecoacht door Cheyenne Dokter. De toernooi-organisatie was in handen van de International Federation of Karate (IFK).

Karatevereniging Iryoku

Karatevereniging Iryoku werd op 1 september 1993 opgericht door Shihan Gilbert Cleveringa en Sensei Arend Mud. De Friese vereniging telt circa honderd leden en heeft leslocaties in Leeuwarden en Stiens. Iryoku leverde meerdere Friese en Nederlandse kampioenen af op de onderdelen kata (loopvormen) en kumite (gevecht met tegenstander). Ook werd een Europese titel veroverd. Iryoku is aangesloten bij de Nederlandse Shinkyokushin Organisatie (NSKO).

Shinkyokushin Karate

Shinkyokushin Karate is het full-contactkarate van Masutatsu Oyama. De Japanse naam betekent vrij vertaald ‘de weg van de uiterste waarheid’. Shinkyokushin Karate is een manier om jezelf te overwinnen en te ontdekken. Discipline, respect en wilskracht staan voorop. Naast fysieke ontwikkeling en het komen tot technische perfectie gaat het om het ontwikkelen van de geest. Wereldwijd beoefenen ongeveer vier miljoen mensen het Shinkyokushin Karate.

Afbeelding
TRANSFER: Navarone Foor per direct naar SC Cambuur Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Arriva rijdt met 'Thialf Express' tijdens Daikin NK Afstanden Heerenveen Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Orgelconcert door David de Jong in Cultuurpodium Dorpskerk Huizum Cultuur 27 jan, 18:00
Afbeelding
Valentijnsconcert Verboden liefde door Countertenor Sytse Buwalda Cultuur 27 jan, 15:00
Afbeelding
SC Cambuur versterkt zich met Ben Rienstra Sport 27 jan, 13:47
Afbeelding
SC Cambuur-trainer Sjors Ultee na overwinning bij FC Groningen: “We zijn op alle momenten volwassen geweest" Sport 27 jan, 12:30
Afbeelding
Nog veel te winnen op het gebied van databescherming Zakelijk 27 jan, 12:00
Afbeelding
4 februari: de allereerste 'Dag van de Natuurijsmeester' Sport 27 jan, 10:00