Afbeelding
Foto: Team Iryoku op de Ommelander Cup

Karateka’s Iryoku scoren prijzen en ervaring op Ommelander Cup

Sport

Leeuwarden, 3 april 2022

Iryoku-karateka’s Dennis Germeraad, Wout Stielstra en Valentino de Haan hebben zaterdag 2 april een eerste plaats behaald op de Ommelander Cup in Delfzijl. Drie andere leden van karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden/Stiens pakten ook een prijs op het jaarlijkse beginnerstoernooi, waar ervaring opdoen voorop staat.

De 10-jarige Dennis Germeraad uit Hallum pakte het goud op het onderdeel kata (loopvormen). Het lenige talent wist bij de jeugd overtuigend de halve finale te halen om daar vervolgens nogmaals een hoge score neer te zetten. Jacob Veenstra was de andere katatroef van Iryoku. De Drachtster moest op zijn 36e verjaardag aantreden in een gewaagde volwassenenpoule en greep vlak naast de prijzen. Veenstra had nooit eerder meegedaan aan een karatetoernooi. Hij trakteerde zichzelf met de opgedane ervaring op een bijzonder cadeau.

Wout Stielstra (9) uit Stiens en Leeuwarder Valentino de Haan (12) knokten zich op het onderdeel kumite (vrij gevecht met tegenstander) naar de winst. Stielstra wist in zijn poule alle opponenten te verslaan. De Haan moest eenmaal genoegen nemen met een gelijkspel. Stiensers Kyan van Klinken (9) en Daimy Liam Dijkstra (9) werden in hun categorie tweede, net als Quentin Postema (12) uit Leeuwarden. Luka ter Elst (12) uit Deinum was de achtste Iryoku-deelnemer in Delfzijl. Voor hem zat er net geen podiumplek in.


Karatevereniging Iryoku

Karatevereniging Iryoku werd op 1 september 1993 opgericht door Shihan Gilbert Cleveringa en Sensei Arend Mud. De Friese vereniging telt circa honderd leden en heeft leslocaties in Leeuwarden en Stiens. Iryoku leverde meerdere Friese en Nederlandse kampioenen af op de onderdelen kata (loopvormen) en kumite (gevecht met tegenstander). Ook werd een Europese titel veroverd. Iryoku is aangesloten bij de Nederlandse Shinkyokushin Organisatie (NSKO).

Shinkyokushin Karate

Shinkyokushin Karate is het full-contactkarate van Masutatsu Oyama. De Japanse naam betekent vrij vertaald ‘de weg van de uiterste waarheid’. Shinkyokushin Karate is een manier om jezelf te overwinnen en te ontdekken. Discipline, respect en wilskracht staan voorop. Naast fysieke ontwikkeling en het komen tot technische perfectie gaat het om het ontwikkelen van de geest. Wereldwijd beoefenen ongeveer vier miljoen mensen het Shinkyokushin Karate.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 13 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 15 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 19 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 28 mrt, 08:00