Afbeelding
Foto: Team Iryoku op de Ommelander Cup

Karateka’s Iryoku scoren prijzen en ervaring op Ommelander Cup

Sport

Leeuwarden, 3 april 2022

Iryoku-karateka’s Dennis Germeraad, Wout Stielstra en Valentino de Haan hebben zaterdag 2 april een eerste plaats behaald op de Ommelander Cup in Delfzijl. Drie andere leden van karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden/Stiens pakten ook een prijs op het jaarlijkse beginnerstoernooi, waar ervaring opdoen voorop staat.

De 10-jarige Dennis Germeraad uit Hallum pakte het goud op het onderdeel kata (loopvormen). Het lenige talent wist bij de jeugd overtuigend de halve finale te halen om daar vervolgens nogmaals een hoge score neer te zetten. Jacob Veenstra was de andere katatroef van Iryoku. De Drachtster moest op zijn 36e verjaardag aantreden in een gewaagde volwassenenpoule en greep vlak naast de prijzen. Veenstra had nooit eerder meegedaan aan een karatetoernooi. Hij trakteerde zichzelf met de opgedane ervaring op een bijzonder cadeau.

Wout Stielstra (9) uit Stiens en Leeuwarder Valentino de Haan (12) knokten zich op het onderdeel kumite (vrij gevecht met tegenstander) naar de winst. Stielstra wist in zijn poule alle opponenten te verslaan. De Haan moest eenmaal genoegen nemen met een gelijkspel. Stiensers Kyan van Klinken (9) en Daimy Liam Dijkstra (9) werden in hun categorie tweede, net als Quentin Postema (12) uit Leeuwarden. Luka ter Elst (12) uit Deinum was de achtste Iryoku-deelnemer in Delfzijl. Voor hem zat er net geen podiumplek in.


Karatevereniging Iryoku

Karatevereniging Iryoku werd op 1 september 1993 opgericht door Shihan Gilbert Cleveringa en Sensei Arend Mud. De Friese vereniging telt circa honderd leden en heeft leslocaties in Leeuwarden en Stiens. Iryoku leverde meerdere Friese en Nederlandse kampioenen af op de onderdelen kata (loopvormen) en kumite (gevecht met tegenstander). Ook werd een Europese titel veroverd. Iryoku is aangesloten bij de Nederlandse Shinkyokushin Organisatie (NSKO).

Shinkyokushin Karate

Shinkyokushin Karate is het full-contactkarate van Masutatsu Oyama. De Japanse naam betekent vrij vertaald ‘de weg van de uiterste waarheid’. Shinkyokushin Karate is een manier om jezelf te overwinnen en te ontdekken. Discipline, respect en wilskracht staan voorop. Naast fysieke ontwikkeling en het komen tot technische perfectie gaat het om het ontwikkelen van de geest. Wereldwijd beoefenen ongeveer vier miljoen mensen het Shinkyokushin Karate.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 14 uur geleden
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 apr, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 17 apr, 10:00