Afbeelding
Foto: pixabay

Meer dan 100 jeugdspelers van Blauw Wit ‘34 naar internationaal toernooi in Denemarken

Sport

Een grote groep van de voetballende jeugd van voetbalvereniging Blauw Wit ’34 reist op vrijdag 26 mei af naar de Deense stad Haderslev, om deel te nemen aan de Haderslev Cup 2023. De Haderslev Cup 2023 is een tweedaags internationaal voetbaltoernooi waar ongeveer 3000 jeugdige voetballers uit verschillende Europese landen aan deelnemen. Blauw Wit ’34 is met twee meidenteams en zes jongensteams in nagenoeg alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd.

Een grote groep jeugdige spelers in de leeftijdscategorie van 13 tot en met 19 jaar van Blauw Wit ‘34 heeft de afgelopen maanden op verschillende manieren geld ingezameld om zo hun deelname te bekostigen. Zo organiseerden de teams onder andere: een pubquiz, een verloting en verkochten zij snert bij een thuiswedstrijd van het eerste elftal. “Wij vinden het als organisatie en vereniging belangrijk dat de jeugd hierin zelf ook verantwoordelijkheid neemt”, aldus Jaap Jongsma, medeorganisator van de deelname aan het toernooi.

Speciaal ontwerp voor touringcars en toernooishirts

Sponsoren leverden ook een belangrijke bijdrage, daarmee is onder andere gezorgd dat de bussen waarmee deze groep vervoerd worden en de shirts waarin ze spelen een speciaal ontwerp hebben gekregen. Natuurlijk droegen de sponsoren ook bij aan het bekostigen van de deelname aan het toernooi.

Fotomoment

De groep van ongeveer 160 personen vertrekt op vrijdag 26 mei om 09.00 uur met twee touringcars vanaf voetbalvereniging Blauw Wit ‘34 bij de Wiardahal in Leeuwarden. Rond 08.30 uur is er een fotomoment waarbij de hele groep wordt vastgelegd

Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 11 uur geleden
Afbeelding
Laat heel Fryslân zien hoe fantastisch het is om samen te zingen! Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Annelies Bondo van Kamers met Aandacht en wethouder Pieter van der Zwan van gemeente Smallingerland bij het carillon in Drachten.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Wonen 28 apr, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Vanaf maandag werkzaamheden, Drachtsterplein drie nachten deels gestremd Verhalen uit de buurt 28 apr, 10:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00