Afbeelding

Amaryllis presenteert nieuwe editie van vrijwilligersmagazine.

Samenleving

LEEUWARDEN - Vrijwilligerswerk is… Dat laat Amaryllis zien in de nieuwe editie van het vrijwilligersmagazine. Met dit magazine laten ze zien hoe waardevol vrijwillige inzet is, in al zijn vormen. Het laat zien hoeveel prachtig vrijwilligerswerk er wordt verzet in de gemeente Leeuwarden.

Het magazine, dat deze week is verspreid, is een initiatief van team Vrijwilligerswerk van Amaryllis in samenwerking met verschillende (vrijwilligers)organisaties.

Meer dan negentig organisaties uit de gemeente Leeuwarden vertellen in het magazine wat zij doen en wat voor vrijwilligerswerk je bij hen kan uitvoeren. Daarnaast lees je inspirerende verhalen van vrijwillige inzet, waaruit de waarde blijkt voor de gever en ontvanger. Naast nuttige informatie en leuke weetjes, lees je verhalen van enthousiaste vrijwilligers. Een inspirerend magazine dat anderen inspireert om zich vrijwillig in te zetten, op welke manier dan ook.

7 december is de dag van de vrijwilliger. Deze week is het magazine verspreid in de gemeente Leeuwarden. Het team van Vrijwilligerswerk Amaryllis bezocht de vrijwilligersorganisaties die een bijdrage leverden. Een van die bijdragen is van burgemeester Sybrand Buma. Ook hij kreeg het magazine vandaag persoonlijk overhandigd.

Sybrand Buma: “Veel mensen die vrijwilligerswerk willen doen, weten niet waar ze moeten beginnen. Heel handig dat je in dit magazine kan zien welke organisaties er allemaal zijn.” Benieuwd naar zijn verhaal? Je vindt het magazine op verschillende plekken door de gemeente. Je kan het ook digitaal lezen op de website SamenLeeuwarden.nl/vrijwilligersmagazine. Voor de inwoners van de gemeente die nog niet bekend zijn met vrijwilligerswerk is het misschien een eerste stap om zich te verdiepen in de mogelijkheden die vrijwillige inzet biedt.

In de gemeente Leeuwarden zijn op SamenLeeuwarden.nl meer dan 275 vrijwilligersorganisaties actief met gemiddeld 450 actuele vacatures. Elke dag ontstaan daar matches tussen organisaties en vrijwilligers. Er is voor ieder wat wils: kort- of langdurend, voor een aantal dagen per week of een aantal uren per maand, vele verschillende werkzaamheden, in dorp op stad. Voor meer informatie over vrijwilligerswerk kan je terecht bij team Vrijwilligerswerk van Amaryllis.

Afbeelding
Met dit nummer gaat Joost Klein ons land vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival Algemeen 8 uur geleden
Michel Tilma en Burgemeester Sybrand van Haersma Buma, 2 maart 2024
Miniature People Leeuwarden route is HEROPEND! Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Tryaters indringende Fanfarepodcast nu te beluisteren Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Flinke uitslaande brand in Cammingaburen
Flinke rookontwikkeling bij uitslaande woningbrand in Leeuwarden 112-Nieuws 1 mrt, 10:32
Afbeelding
Burgemeester Buma sluit twee woningen in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 1 mrt, 10:22
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Asielzoekers die twintig dagen in het WTC verblijven krijgen een bed en opvang aangeboden.
Tijdelijke heropening WTC-complex als overlooplocatie aanmeldcentrum Ter Apel Samenleving 29 feb, 15:00