Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel. Foto: Piet Douma

Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart

Politiek

LEEUWARDEN - Op 16 april heeft wethouder Hein de Haan het eerste brugdeel van de meeste noordelijke brug over de Middelseefeart geplaatst. Samen met Steven Jansma, directeur van aannemer Knipscheer Infrastructuur B.V. bevestigde hij de hijsogen aan het brugdeel zodat deze daarna op de plek gehesen kon worden.

Deze brug herstelt straks de loop-en fietsroute in de Boksumerdyk. In totaal komen er over de Middelseefeart 11 bruggen. Aannemer Knipscheer Infrastructuur B.V. bouwt er in totaal 5. Bijzonder aan deze brug is dat deze in de ‘fabriek’ in Almere is gemaakt in plaats van ter plaatse in de klei van Midddelsee.


Het brugdeel wordt op zijn plek gehesen - Piet Douma

De brug is gemaakt uit twee delen, omdat deze in een geheel te groot is. En te zwaar is om over de weg te vervoeren. Eén deel van de brug weegt al 55 ton. Dat is vergelijkbaar is met 5 stadsbussen.

Middelseefeart

De Middelseefeart is dé waterverbinding door Middelsee. Het verbindt straks Het Van Harinxmakanaal met De Zuidlanden en verder. De Middelseefeart begint bij de haven van Middelsee. Deze ligt aan de staande mast route. Vanaf deze eerste brug gaat de route over in de sloepenroute.

Leeuwarden
Brandweer ingezet voor vergeten pan op vuur in Leeuwarden Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
De voorstelling Droomvogels is op 29, 30, 31 mei en 1 juni te zien in Podium Explore in Leeuwarden. Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 19 mei, 18:00
Afbeelding
Ontdek de nieuwste singer-songwriters van Friesland op 31 mei in Leeuwarden Cultuur 19 mei, 15:00
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Koningin Maxima
Koningin Máxima in gesprek met GreenInclusive over Friese natuurlijke waardeketen ' Algemeen 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00