Afbeelding
Foto:

Franky zoekt een nieuw baasje

Algemeen

FRIESLAND - SOS huisdieren voor Friesland zet zich in om huisdieren die, om wat voor reden dan ook, niet meer thuis kunnen blijven wonen te herplaatsen in een nieuw, liefdevol gezin. Vandaag vragen ze uw aandacht voor deze lieve Franse Bulldog Franky.

Dit grappige mannetje is Franky, een Franse Bulldog-reu en geboren in juli 2021. Franky is hier gekomen als zijnde oppashondje, alleen werd het oppassen op een gegeven moment bijna hele dagen; hierop is toen besloten dat Franky maar beter kon blijven, dat leek voor iedereen de beste oplossing. Helaas blijkt dat de huidige eigenaar toch echt te veel weg is voor werk en wordt er dus voor Franky een nieuw, liefdevol thuis gezocht. Hij kan goed luisteren; kent ook diverse commando’s maar er wordt hier niet veel van hem geëist. 

Als je op bezoek komt, kun je op twee manieren begroet worden: loop je gewoon door en negeer je hem, dan is hij stil en komt voorzichtig een aaitje halen. Ben je misschien wat afwachtend of onzeker, dan denkt Franky dat hij je wel kan sturen: soms met veel kabaal, bijna porrend tegen je schoenen wil hij je wel vertellen welke kant je op moet. Volgens hem. Dit probeert hij trouwens ook bij de stofzuiger of grasmaaier. We weten niet hoe hij met kleine kinderen om gaat, dus plaatsen we hem bij voorkeur bij wat grotere kinderen. Katten is hij niet bekend mee. 

Wandelen doet Franky graag en soms wel 10 km lang hij mag daarbij altijd loslopen, maar is er een hond in zicht moet hij naast lopen of er wordt als afleiding een stok gegooid (waar hij dan ook flink mee rond blijft sjouwen). Doordat Franky best veel vrijheid heeft, denkt hij soms dat hij fanatiek ook passanten of voertuigen kan weg-blaffen bij zijn tuin. Het is ontzettend leuk om te zien hoe hij kan spelen met zijn bal, touw of zijn autoband om vervolgens jou uit te nodigen om mee te gaan doen, maar hij kan ook urenlang gewoon lekker rustig op zijn gemakje ergens gaan liggen. 

Voor Franky zou het fijn zijn dat hij een plekje kreeg met toch wat minder vrijheid en een baasje die iets meer van hem zou eisen, het is wat dat betreft een echt ‘bulletje’: volhardend, soms druk, neiging om dingen zelf te willen ‘sturen’ maar ook aanhankelijk, speels en leergierig. Ziet u het helemaal zitten met Franky, dan kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com. Meer informatie vindt je op www.sosdier.nl.

Let op: de herplaatsing van Franky wordt georganiseerd door SOS huisdieren voor Friesland. RondOm Vandaag kan en mag geen uitspraken doen over de huisdieren die door de stichting worden herplaatst. Kijk voor de beschikbaarheid van Franky op www.sosdier.nl of neem contact op met de stichting.

Afbeelding
Afbeelding
Overzichtsbeeld van locatie Barrahus fase 2.
Persbericht: Barrahûs fase 2 gaat in de verkoop Wonen 2 uur geleden
Feike Lousma tijdens een presentatie over het gehoor.
Feike Lousma van Hoorzorg Lousma roept op om te passen op het gehoor Zakelijk nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 7 uur geleden
De opvouwbare IVA Traveler 300.
JF Scootmobiel verkoopt opvouwbare scootmobielen Zakelijk nieuws 9 uur geleden
Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Boersma Witgoed breidt uit richting Leeuwarden Zakelijk nieuws 8 mei, 15:00
Afbeelding
Gloednieuwe keuken- en badkamer opstellingen van Sani- en Keukensale Zakelijk nieuws 8 mei, 12:00
Afbeelding
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet 112-Nieuws 8 mei, 08:00