Dani de Wit passeert Andries Noppert met een mooie kopbal.
Dani de Wit passeert Andries Noppert met een mooie kopbal. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

sc Heerenveen maatje te klein voor AZ: 0-2

HEERENVEEN - sc Heerenveen verloor zaterdagavond met 0-2 van AZ. De Alkmaarders waren daarmee de verdiende winnaar. Ondanks het krachtsverschil, kreeg sc Heerenveen toch een aantal kansjes om de wedstrijd spannend te maken. Lees hier nog eens het wedstrijdverslag.

Na twintig minuten barstte de wedstrijd los in het Abe Lenstra stadion. Kansen waren er voor Dani de Wit en oud-Heerenveen speler Jens Odgaard. Beide pogingen verdwenen echter niet tegen de touwen.

Rond het halfuur was het echter wel raak. Na een mooie voorzet van Jens Odgaard, kopte Dani de Wit de bal onberispelijk langs Noppert tegen de touwen: 0-1. Daarmee moest de equipe van trainer van Kees van Wonderen in de achtervolging.

Net voor rust kreeg sc Heerenveen een ultieme mogelijkheid via Pelle van Amersfoort. Zijn schot eindigde van dichtbij op doelman Hobie Verhulst. Ook in de rebound wist Amin Sarr niet te scoren. Zo gingen beide ploegen rusten met een 0-1 stand.

Na rust bouwde AZ de score direct uit. Tijani Reinders was het eindstation van een prachtige aanval over veel schijven. Dat bleek uiteindelijk ook de beslissing in de wedstrijd. Heerenveen kreeg nog een penalty, maar die was niet aan Sarr besteed. Zo bleef het bij 0-2.

Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 6 uur geleden
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 9 uur geleden
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00
Op de foto van links naar rechts, Peter Sijbenga, Theun Plantinga en Evert Haagsma
Auditie oproep Posthuis Theater! Cultuur 13 apr, 12:00
Aangescherpte maatregelpakketten geven zicht op uitvoering FPLG Algemeen 12 apr, 18:00
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00