Fans van FC Groningen bij de wedstrijd FC Emmen - FC Groningen.
Fans van FC Groningen bij de wedstrijd FC Emmen - FC Groningen. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks (foto ter illustratie)

Helft uitpubliek welkom bij sc Heerenveen - FC Groningen

Sport

HEERENVEEN - Komende zondag, 22 januari, is de helft van het aantal kaarten in het uitvak beschikbaar voor de supporters van FC Groningen. Maximaal 600 kaarten mogen hiervoor gebruikt worden. 

Burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft dit besluit genomen. Daarbij zijn de adviezen van de politie, het openbaar ministerie en sc Heerenveen meegewogen. “Het uitgangspunt in Heerenveen is altijd de gastvrijheid en toegankelijkheid. Maar tegelijkertijd willen we ook dat alle supporters veilig kunnen genieten van een voetbalwedstrijd, waar ze in het stadion ook zitten. Dat geldt voor iedereen, in en om het stadion. Het mag niet zo zijn dat personeel, toeschouwers, spelers, politiemensen of stewards zich onveilig voelen.” Door het toelaten van minder mensen in het uitvak is er meer zicht op wat daar gebeurt.

In de afgelopen seizoenen zijn er jaar-op-jaar verstoringen van de openbare orde geweest bij de onderlinge wedstrijden in Heerenveen. Bovendien zorgde een kleine groep aanhangers van FC Groningen bij hun recente uitwedstrijden voor ongeregeldheden. “We begrijpen dat het voor een groep supporters uit Groningen teleurstellend is. Het is jammer dat een kleine groep het op deze manier verpest voor de andere welwillende aanhangers van de club”, zegt burgemeester Tjeerd van der Zwan. 

Verdere voorwaarden

Naast het inperken van 600 beschikbare plaatsen in het uitvak verwacht de gastgemeente en de gastclub dat FC Groningen zich ook houdt aan enkele andere voorwaarden. Zo is er een verplichte buscombi. Daarbij moeten, naast de stewards van FC Groningen, ook minimaal twee gecertificeerde beveiligers per bus meereizen. Bovendien moet de club alle namen van de 600 supporters vooraf aanleveren aan de gemeente Heerenveen

sc Heerenveen – FC Groningen 

De wedstrijd sc Heerenveen – FC Groningen wordt op zondag 22 januari in het Abe Lenstra stadion gespeeld en start om 12.15 uur.  

Afbeelding
NLP maakt je bewust wat je onbewust doet Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
Paaszangdienst m.m.v. Pro Rege Evenement 27 mrt., 13:10
Afbeelding
VaroCare, de meest efficiënte manier van zwachtelen: “Therapeutische elastische kousen en klittenbandzwachtels" Gezondheid 27 mrt., 12:00
Afbeelding
Gewoon een eerlijke maaltijd Gezondheid 27 mrt., 10:00
Afbeelding
Convenant Fryslân Werkt: Samen werk maken van werk! Samenleving 26 mrt., 18:00
Afbeelding
Word ook vrijwilliger in het Hospice van Heerenveen Duurzaamheid 26 mrt., 15:00
Afbeelding
Mindful Friesland start training Mindfulness Gezondheid 26 mrt., 12:00
Afbeelding
Harlingen populairste Friese woongemeente in 2022 Wonen 25 mrt., 18:00