Peter die de wedstrijd tegen Vitesse kijkt op zijn studentenkamer
Peter die de wedstrijd tegen Vitesse kijkt op zijn studentenkamer

SC Heerenveen fan Peter mist het stadion

Algemeen

HEERENVEEN – Door de huidige omstandigheden is het niet mogelijk om naar het stadion te kunnen. Groot SC Heerenveen fan Peter Pars bezocht altijd de wedstrijden en mist het voetbal kijken in het stadion: “Thuis voetbal kijken is een stuk minder leuk.”

Hoe vind je het om voetbal te kijken op tv in plaats van in het stadion?

“Ik vind er persoonlijk niks aan, in het stadion zitten is veel leuker. Thuis voetbal kijken is een stuk minder leuk, helemaal als je gewend bent om in het stadion te zitten. Het is lekker warm binnen, dat is het enige voordeel wat ik kan bedenken van thuis voetbal kijken. Als ik in het stadion zit, zit ik veel meer in de wedstrijd dan wanneer ik thuis Heerenveen aan het kijken ben. Thuis heb je vaak nog afleidingen. In het stadion ben ik veel meer gefocust op de wedstrijd.”

Wat mis je het meest aan het voetbal in het stadion?

“Ik mis de sfeer heel erg. De spreekkoren, het uitfluiten, meezingen, juichen. Je gaat natuurlijk naar een wedstrijd voor het voetbal, maar de sfeer is voor mij ook een heel belangrijk aspect. Zonder sfeer is het voetbal vaak toch minder leuk.”

Was je altijd iedere wedstrijd aanwezig?

“Ik probeerde altijd iedere wedstrijd aanwezig te zijn, soms kwam er wel eens wat tussen zoals werk maar normaal gesproken was ik wel iedere wedstrijd in het stadion.”

Went het wel?

“In het begin had ik er wel moeite mee, maar ik zit nu al een lange tijd thuis. Ik ben er nu aan gewend dat ik Heerenveen voor de buis kijk in plaats van in het stadion.”

Hoe kijk je de wedstrijden nu thuis?

“Ik woon op kamers in Groningen, dus eigenlijk vaak alleen. Tenzij ik in het weekend naar huis ga, dan kijk ik altijd samen met mijn vader naar de wedstrijd.”

Hoe laat jij zien dat je een echte fan bent van SC Heerenveen?

“Door elke week natuurlijk de wedstrijd kijken, hoe slecht ze het ook doen. Ik zal altijd een trouwe fan van SC Heerenveen blijven. Ik koop ook voetbalshirts en andere dingen wat met de club te maken hebben.”

Wat is je mooiste herinnering van Heerenveen toen je in het stadion zat?

“Ik heb eigenlijk twee mooie herinneringen die altijd in mijn geheugen zullen bijblijven. Het ene moment is de bekerfinale tegen FC Twente in de Kuip. Dat was echt een heel mooi moment: de sfeer en ambiance was niet normaal. Het was natuurlijk een harde klap toen Twente nog heel laat scoorde in de verlenging. Als je dan met penalty’s de beker alsnog kan pakken is dat schitterend om mee te maken. Het tweede moment is mijn eerste wedstrijd in het stadion. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Feyenoord in het jaar 2007 – 2008 als ik het me goed herinner. Ik was toen zeven jaar oud en als kleine jongen was ik erg onder de indruk van de sfeer en het stadion. Gerald Sibon scoorde toen een geweldige vrije trap van ongeveer 30 meter. Die wedstrijd eindigde uiteindelijk wel in een gelijkspel maar het was wel een prachtig moment.”

Vind jij het goed dat de stadions dicht zijn?

“Ja, dat vind ik wel. In het begin had ik er moeite mee, maar je moet het accepteren. Ik snap heel goed dat de stadions dicht zijn. Natuurlijk had ik liever iedere zaterdag of zondag in het stadion gezeten, maar het is op dit moment niet anders. Ik hoop dat het snel weer kan en dat ik m’n wedstrijden weer kan kijken in het stadion in plaats van thuis.”

Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 2 uur geleden
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 4 uur geleden
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 20 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen gisteren
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen gisteren
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 23 apr, 12:00
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 23 apr, 08:00