Afbeelding

Uitgaan in Heerenveen met Coronatoegangsbewijs

Algemeen

HEERENVEEN - Tijdens een overleg tussen de gemeente en de horecaondernemers en politie is donderdagmiddag gesproken over het werken met coronatoegangsbewijzen. Een aanpassing in de werkwijze voor de horecaondernemers. Het uitgangspunt van alle aanwezigen is samen zorgen voor een veilig, gezond en gastvrij uitgaan. “Iedereen doet zijn uiterste best, maar er zijn nog vele uitdagingen,” zegt burgemeester Tjeerd van der Zwan. 

Begrip en meedenken 

Van der Zwan gaf aan begrip te hebben voor de ondernemers en de druk die zij ervaren. “De korte lijnen met de horeca in onze gemeente ervaar ik als goed. We denken graag mee in oplossingen voor de ondernemers en dat wil ik graag zo houden. We hebben allemaal te maken met dit landelijke besluit, en moeten ook hier samen goed mee omgaan. Dat geldt ook voor de bezoekers. Ik roep hen daarom ook op om de ondernemers te helpen en hen niet af te rekenen op regels waar zij niets aan kunnen doen.”

De horecaondernemers gaven aan moeite te hebben met de negatieve houding van de gasten op dit punt. “Mensen begrijpen blijkbaar niet dat het niet uitmaakt of wij het er mee eens zijn of niet. Wij moeten ons ook aan de regels houden, net als ieder ander. Wij hopen daarom, en laat ik hierbij een oproep doen, dat wij allemaal met respect en begrip met elkaar blijven omgaan!” geeft voorzitter KHN afdeling Heerenveen Christel Koning aan. “Ook hier komen wij doorheen, de horeca is een bijzonder vak. Wij willen aan de slag om onze bedrijven te redden, maar doen allemaal ons best om onze gasten een paar mooie uren te bezorgen.” 

Coronatoegangsbewijzen 

Vanaf zaterdag 25 september hoeven Nederlanders geen anderhalve meter afstand meer te houden. Wel moet op veel meer plekken een coronatoegangsbewijs worden getoond; bijvoorbeeld in de horeca, de bioscoop en het theater.

Sneltesten in Heerenveen 

Door de nieuwe maatregelen zijn landelijk meer testlocaties nodig. In Heerenveen kan dat vanaf aanstaande zaterdag bij HOTEL2Heerenveen aan de Schans 65. Daar is nu een officiële testlocatie. Wie nog niet over een volledige vaccinatie beschikt kan via #testenvoortoegang een afspraak maken en zo een coronatoegangsbewijs krijgen. Het maken van een afspraak gaat via de link https://afspraak.testenvoortoegang.org/evenement/type

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Wie was Abe Lenstra? Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 18 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 20 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 28 mrt, 12:00
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00