Afbeelding

Heerenveen vraagt inwoners mee te denken over nieuwe burgemeester

Politiek

HEERENVEEN - De burgemeester is het boegbeeld en het gezicht van de gemeente voor inwoners. Nu burgemeester Tjeerd van der Zwan per 1 oktober gaat stoppen, is de zoektocht naar een nieuwe burgemeester begonnen. 

De gemeente vraagt inwoners en ondernemers van de gemeente Heerenveen om mee te denken over de profielschets voor de vacature: wat voor type burgemeester vinden zij bij onze gemeente passen? En over welke eigenschappen moet zij of hij beschikken?

Inbreng via vragenlijst

Met het invullen van een vragenlijst kunnen inwoners en ondernemers hun inbreng geven over het profiel van een burgemeester. Een onafhankelijk bureau heeft de vragenlijst opgesteld en verwerkt de ingevulde vragenlijsten. De vragenlijsten staan open tot en met 5 februari.

“De resultaten van het onderzoek verwerken we bij het opstellen van de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Die profielschets is eigenlijk de vacaturetekst”, zegt voorzitter van de vertrouwenscommissie Rolie Tromp. “De burgemeester is van iedereen. Logisch ook, dat iedereen dan moet kunnen meedenken!” 

Procedure

De doorlooptijd om te komen tot de beëdiging van een nieuwe burgemeester neemt veel tijd, daarom starten we nu al met de procedure. Het is de bedoeling dat Heerenveen in oktober een nieuwe burgemeester heeft. De datum hiervoor ligt nog niet vast.

De gemeenteraad stelt op 6 maart de profielschets vast. Achtergronden over hoe het verdere proces verloopt en welke stappen daarbij horen, houden we bij op onze website.

Meer informatie

Inwoners kunnen de vragenlijst invullen:

Yn it Frysk:  https://necker.survalyzer.eu/mbheerenveeninwonersfrysk

In het Nederlands: https://necker.survalyzer.eu/mbheerenveeninwoners

Wie geen computer heeft of liever een papieren formulier invult, kan terecht bij de balie van het gemeentehuis, bij de bibliotheken in Akkrum en Heerenveen, MFA De Kompenije (Jubbega), Dorpshuis De Kiekenhof (Nieuwehorne), MFA Aengwirden (Tjalleberd), dorpshuis De Barte (De Knipe), het Posthuistheater en de pop-up in het centrum van Heerenveen.

Afbeelding
NLP maakt je bewust wat je onbewust doet Gezondheid 19 uur geleden
Afbeelding
Paaszangdienst m.m.v. Pro Rege Evenement 27 mrt., 13:10
Afbeelding
VaroCare, de meest efficiënte manier van zwachtelen: “Therapeutische elastische kousen en klittenbandzwachtels" Gezondheid 27 mrt., 12:00
Afbeelding
Gewoon een eerlijke maaltijd Gezondheid 27 mrt., 10:00
Afbeelding
Convenant Fryslân Werkt: Samen werk maken van werk! Samenleving 26 mrt., 18:00
Afbeelding
Word ook vrijwilliger in het Hospice van Heerenveen Duurzaamheid 26 mrt., 15:00
Afbeelding
Mindful Friesland start training Mindfulness Gezondheid 26 mrt., 12:00
Afbeelding
Harlingen populairste Friese woongemeente in 2022 Wonen 25 mrt., 18:00