Afbeelding
Foto: gemeente Heerenveen

Nieuwe college Heerenveen bekend

Politiek

HEERENVEEN - Op donderdagavond 30 juni heeft de gemeente Heerenveen het nieuwe college van burgemeester en wethouders gepresenteerd voor de periode 2022 - 2026.

Dit college bestaat naast burgemeester Tjeerd van der Zwan en gemeentesecretaris Jeroen van Leeuwestijn uit twee nieuwe wethouders: Sybrig Sijtsma (PvdA) en Gerrie Rozema (GroenLinks). Jelle Zoetendal (PvdA), Hedwich Rinkes (CDA) en Jaap van Veen (VVD) maakten ook al deel uit van het vorige college.

Vijf wethouders

Reden voor de uitbreiding van drie naar vijf wethouders, is enerzijds de hoeveelheid opdrachten en de complexiteit van de uitdagingen waar onze gemeente voor staat. Anderzijds willen de wethouders vaker en actiever naar buiten treden en zo intensiever optrekken met inwoners en ondernemers. Dit is met vijf wethouders beter te behappen dan met drie.

De burgemeester heeft bovendien de wens geuit om zijn portefeuille te depolitiseren. Deze wordt daarom aan de portefeuilles van de wethouders toegevoegd.

Tien programma’s

Naast portefeuilles nemen de wethouders de komende collegeperiode ook programma’s voor hun rekening. Deze tien programma’s zijn beschreven in het hoofdlijnenakkoord en overstijgen de portefeuilles. Ze zijn een samenvoeging van verschillende opgaven en transities van het college, die elkaar beïnvloeden of met elkaar te maken hebben. Zo gaat het programma ‘huisvesting’ over wonen, maar ook over landschap en milieu, zorg, duurzaamheid, economie en de energietransitie.

De portefeuille- en programmaverdeling wordt officieel bekrachtigd in de collegevergadering van dinsdag 5 juli aanstaande.

Afbeelding
Check dit voor je met de auto op vakantie gaat! Algemeen 43 minuten geleden
Afbeelding
Het wordt warm! Dit kan je doen om toch koel te blijven Wonen 18 uur geleden
Afbeelding
Hoe weet ik of een online casino te vertrouwen is? Recreatie & Ontspanning 19 uur geleden
Afbeelding
sc Heerenveen passeert de grens van 11.500 seizoenkaarthouders Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Friezin Laura Vlasblom doet mee aan Expeditie Robinson Samenleving 22 uur geleden
Afbeelding
Zo houd je je huisdier koel tijdens de hitte Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
Bijeenkomst voor mensen met longkanker en hun familie in Medisch Centrum Leeuwarden Gezondheid 10 aug, 18:00
Afbeelding
Dodo Festival in Bakkeveen is terug en veelzijdiger dan ooit! Evenement 10 aug, 15:00