Fysiotherapie HIER! biedt een prachtige ruimte om te sporten.
Fysiotherapie HIER! biedt een prachtige ruimte om te sporten. Foto: Rob Dijkstra

Fysiotherapie HIER! heeft een nieuwe locatie

Gezondheid

HEERENVEEN - Fysiotherapie HIER! heeft een nieuwe vestiging! De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een gloednieuwe grote praktijk aan de Bokslee 4-6 in Heerenveen (voorheen ook wel bekend als fysiotherapiepraktijk Vellinga Adfysio). Fysiotherapie HIER! Heerenveen is een enorm uitgebreide praktijk in vergelijking met de andere twee locaties in Wolvega en Steenwijk. In Heerenveen heeft de praktijk de beschikking over vele mooie en moderne behandelruimtes en twee grote professionele oefenruimtes. Dat is echter niet alles, want bij Fysiotherapie HIER! gaat het om veel meer dan alleen sporten en behandelen. Eigenaren John en Marion Nagelhout leggen uit hoe dat zit. 

John en Marion zijn geen onbekende in Heerenveen. John was jarenlang bij het eerste elftal van sc Heerenveen betrokken als fysiotherapeut en maakte onder andere de Champions League mee onder de welbekende coach Foppe de Haan. Marion is danseres en heeft haar eigen dansschool in Heerenveen, genaamd: Dans HIER!. In 1993 begon het stel samen als fysio en dat leidde tot prachtige fysiotherapiepraktijken in Steenwijk, Wolvega en Heerenveen. Met de verhuizing naar de Bokslee 4-6 verwachten John en Marion meer te kunnen bieden dan behandelingen en sport alleen. “Wat we vanuit onze ervaring namelijk zien, ook vanwege de digitalisering, is dat heel veel mensen behoefte hebben aan persoonlijke aandacht. Daar willen we graag op inspelen.” 

Een programma op maat 

De afgelopen vijf maanden is het pand, midden in de woonwijk Nijehaske, dan ook prachtig verbouwd. “We hebben alles gemoderniseerd en ruimtes gecreëerd voor modernisatie”, vertelt John enthousiast. “We hebben onder andere de EGYM ruimte. EGYM is een trainingsmethode waarbij alles digitaal wordt aangestuurd, zodat mensen met een persoonlijke krachtmeting zelf aan de slag kunnen om te trainen. Het programma wordt automatisch aangepast aan jouw krachtwaardes, waardoor je altijd optimaal traint. Om de zes trainingen wordt er weer een nieuwe meting gedaan, waardoor je constant progressie blijft boeken.” Marion vult aan: “De mensen hoeven natuurlijk niet zelf digitaal bezig te zijn. Dat kan wel, als je bijvoorbeeld een echte techneut bent, maar het hoeft niet verplicht. Het is gewoon handig dat je in een app bij kunt houden hoe je progressie is. Dat werkt voor sommige mensen echt als extra motivatie. Het enige wat je hoeft te doen is je programma, wat op een polsbandje staat, tegen de machine aan te houden en dan stelt het programma zichzelf in. Je hoeft hierdoor niet na te denken over de hoeveelheid series en het tempo van de oefening en dus train je altijd op het juiste niveau. Voor ons ook handig om te weten, want wij hebben zo altijd inzichtelijk hoe het met de progressie staat. Met deze informatie hebben wij extra aandacht voor jou en verzuip je niet. Dat is ook de reden dat er maximaal 15 mensen tegelijk mogen sporten in onze ruimte. Hiermee creëren we overzicht en de sporters alle oefeningen uitvoeren zonder te hoeven wachten.”

Meer dan alleen sport 

Deze efficiënte manier van sporten is niet alles, want gezondheid draait om veel meer dan sport alleen. “We hebben als slogan ‘gezond ouder worden’”, legt John uit. “We willen met onze sportschool echt een wijkfunctie bekleden, dat mensen zich welkom voelen. In het kader daarvan is onze wachtruimte als een soort huiskamer ingericht, zodat mensen gewoon binnen kunnen lopen om even een praatje te maken. Daarnaast loop ik met het idee rond om op termijn twee jeu-de-boules banen aan te leggen om de eenzaamheid te bestrijden. Verder organiseren we vanaf januari de afvalgroepen genaamd ‘The Big Move’. Dat is een afvalprogramma van drie maanden waarin mensen gedragsmatig aan de gang gaan met een voedingsprogramma. In die drie maanden krijg je drie trainingsmomenten in de week en garanderen we dat mensen acht tot tien kilo afvallen. We organiseren op dinsdag 17 januari om 09:00 ‘s ochtends en 19:00 ‘s avonds een bijeenkomst met meer informatie hierover.” Marion vult aan: “Belangrijk om daarbij te vermelden is dat mensen het programma in het dagelijks leven kunnen doen samen met gelijkgestemden. Ze sporten dus niet helemaal alleen in een grote sportschool. We willen met The Big Move de drempel minder hoog maken om te sporten.” Aanvullend organiseert de fysiotherapiepraktijk seniorenfituurtjes met Boutique Fitness HIER!, waarin onder andere stoelyoga geïntroduceerd wordt. Op die manier biedt Fysiotherapie HIER! een gevarieerd programma voor jong en oud. 

Uitgebreide zorg 

Verder biedt Fysiotherapie HIER! natuurlijk de reguliere fysiozorg met contracten met alle zorgverzekeraars. “We hebben in ons huis sportfysiotherapie, manuele therapie en vanaf januari de shockwave. Dat is een soort niersteenvergruizer waarmee je verkalking kunt behandelen. Daarnaast krijgen we medio 2023 de echografie, waarmee we intern echo’s kunnen maken. Daarmee hebben we echt alles in huis. Bovendien hebben we maar twee wachtdagen, waardoor je gegarandeerd binnen twee dagen geholpen kan worden. We zijn iedere avond open, behalve op vrijdagavond. Kom gerust langs om een kijkje te nemen!”

Fysiotherapie HIER!
Bokslee 4 - 6
8447CN Heerenveen
Tel: 0513 - 625 694
www.fysiotherapie-hier.nl/heerenveen

De prachtige 'huiskamer' van Fysiotherapie HIER!
de eGym Fitness Hub.
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 31 minuten geleden
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 3 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 8 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 10 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column gisteren
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 24 apr, 10:00
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 24 apr, 08:00