Afbeelding
Foto: Sportstad Heerenveen

Na twee jaar corona, is het Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi weer georganiseerd:“De beleving is echt fantastisch”

Sport

HEERENVEEN - Eindelijk was het dan zo ver, na twee jaar (bijna) geen activiteiten te kunnen organiseren vanwege de coronapandemie, werd op 14 mei het Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi weer gehouden in Heerenveen. Een hele happening, want jongeren uit heel Friesland leven naar dit toernooi toe. Het zaalvoetbaltoernooi is speciaal voor mensen met een (verstandelijke) beperking en staat in het teken van kennismaken met voetbal (als wedstrijdsport), anderen ontmoeten, sociale ontwikkeling en het leren omgaan met winst en verlies. Een bijzonder toernooi en het plezier spat er altijd vanaf bij de kinderen. RondOm Vandaag spreekt er over met Rinske Schoenmaker van Sportstad Heerenveen, de organisator van het toernooi. 

“Het Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi is altijd een superleuk toernooi”, begint Rinske haar verhaal. “We merken dat kinderen echt naar het toernooi toe leven en we zien ook een stijging van het aantal teams de laatste jaren. Niet alleen binnen Heerenveen, maar ook daarbuiten. Dat is denk ik ook de charme van het toernooi: iedereen mag meedoen, ook van buiten de gemeente. Dat maakt het altijd een hele gezellige dag.” 

“We willen graag meer activiteiten organiseren voor mensen met een beperking.”

Mensen met een beperking verdienen meer aandacht

Rinske vindt het vooral fijn dat mensen met een beperking weer eens kunnen genieten van het bewegen en plezier maken samen. “Je merkte toch dat het ten tijde van corona lastig was om activiteiten te organiseren, zeker voor deze groep. Ik vind dan ook dat deze groep een beetje onderbelicht is, zeker als je kijkt naar het aantal activiteiten wat georganiseerd is. Aan de ene kant logisch, omdat je je bewust bent van hun kwetsbaarheid, maar aan de andere kant zouden we voor deze mensen graag nog meer dingen willen organiseren in de toekomst. Dat staat niet alleen bij ons, maar zeker ook binnen de gemeente hoog in het vaandel.” 

Een fantastische beleving

Dit jaar deden er maar liefst 260 deelnemers mee aan het toernooi. De jongere jeugd speelde 4 tegen 4 en de oudere jeugd 7 tegen 7. “Als je die beleving ziet, dan is dat echt fantastisch. Alleen maar lachende gezichten en vrolijkheid. Daar doe je het voor.” 

Als kers op de taart konden de kinderen op zondag genieten van hun idolen bij sc Heerenveen. Een prachtig evenement en er staan ongetwijfeld nog veel meer mooie dingen op het programma! 

Afbeelding
Het Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi staat garant voor plezier.
Afbeelding
1,3 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe woonruimte door herbestemming Duurzaamheid 10 uur geleden
Afbeelding
Suppen: perfect als work-out en uitje Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Vraag vóór 1 september 2022 je huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Financieel 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe college Heerenveen bekend Politiek 21 uur geleden
Afbeelding
Wie worden de Olympische helden van de Toekomst Sport 30 jun, 18:00
Afbeelding
Bij atelier Nynke & Blom doen ze alleen dingen die ze leuk vinden Persoonlijke verhalen 30 jun, 15:00
Afbeelding
Nieuwe coalitie Heerenveen zet eerste stap in hoofdlijnenakkoord Politiek 30 jun, 12:00
Afbeelding
RUG aan de slag met Fries praten tegen computer Samenleving 29 jun, 18:00