Afbeelding
Foto: Sportstad Heerenveen

Na twee jaar corona, is het Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi weer georganiseerd:“De beleving is echt fantastisch”

Sport

HEERENVEEN - Eindelijk was het dan zo ver, na twee jaar (bijna) geen activiteiten te kunnen organiseren vanwege de coronapandemie, werd op 14 mei het Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi weer gehouden in Heerenveen. Een hele happening, want jongeren uit heel Friesland leven naar dit toernooi toe. Het zaalvoetbaltoernooi is speciaal voor mensen met een (verstandelijke) beperking en staat in het teken van kennismaken met voetbal (als wedstrijdsport), anderen ontmoeten, sociale ontwikkeling en het leren omgaan met winst en verlies. Een bijzonder toernooi en het plezier spat er altijd vanaf bij de kinderen. RondOm Vandaag spreekt er over met Rinske Schoenmaker van Sportstad Heerenveen, de organisator van het toernooi. 

“Het Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi is altijd een superleuk toernooi”, begint Rinske haar verhaal. “We merken dat kinderen echt naar het toernooi toe leven en we zien ook een stijging van het aantal teams de laatste jaren. Niet alleen binnen Heerenveen, maar ook daarbuiten. Dat is denk ik ook de charme van het toernooi: iedereen mag meedoen, ook van buiten de gemeente. Dat maakt het altijd een hele gezellige dag.” 

“We willen graag meer activiteiten organiseren voor mensen met een beperking.”

Mensen met een beperking verdienen meer aandacht

Rinske vindt het vooral fijn dat mensen met een beperking weer eens kunnen genieten van het bewegen en plezier maken samen. “Je merkte toch dat het ten tijde van corona lastig was om activiteiten te organiseren, zeker voor deze groep. Ik vind dan ook dat deze groep een beetje onderbelicht is, zeker als je kijkt naar het aantal activiteiten wat georganiseerd is. Aan de ene kant logisch, omdat je je bewust bent van hun kwetsbaarheid, maar aan de andere kant zouden we voor deze mensen graag nog meer dingen willen organiseren in de toekomst. Dat staat niet alleen bij ons, maar zeker ook binnen de gemeente hoog in het vaandel.” 

Een fantastische beleving

Dit jaar deden er maar liefst 260 deelnemers mee aan het toernooi. De jongere jeugd speelde 4 tegen 4 en de oudere jeugd 7 tegen 7. “Als je die beleving ziet, dan is dat echt fantastisch. Alleen maar lachende gezichten en vrolijkheid. Daar doe je het voor.” 

Als kers op de taart konden de kinderen op zondag genieten van hun idolen bij sc Heerenveen. Een prachtig evenement en er staan ongetwijfeld nog veel meer mooie dingen op het programma! 

Afbeelding
Het Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi staat garant voor plezier.
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 16 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 18 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00