Diogo Afonso van De Heerenveense Tandarts.
Diogo Afonso van De Heerenveense Tandarts. Foto: De Heerenveense Tandarts

Maak kennis met De Heerenveense Tandarts: “Een tandartspraktijk die voelt als thuis”

Gezondheid

HEERENVEEN - Een tandartspraktijk waar je kunt Netflixen en een heuse fotoshoot kunt ondergaan, heb jij er al eens van gehoord? Bij de gloednieuwe praktijk De Heerenveense Tandarts kan het allemaal! De Portugese eigenaar Diogo Afonso wil laten zien dat het ook leuk kan zijn om naar de tandarts te gaan. RondOm Heerenveen neemt een kijkje in de praktijk. 

Wanneer we aankomen bij de prachtige praktijk aan de K.R. Poststraat 1A in Heerenveen, worden we warm welkom geheten door Catia Mendes, vrouw van Diogo en tevens praktijkmanager bij De Heerenveense Tandarts. Ze schotelt ons een heerlijk bakje koffie en een gebakje voor. Catia vertelt er grappend bij: “dit krijg je niet iedere dag bij de tandarts hè.” En zo is het, dus hebben we het gebakje heerlijk tot ons genomen. 

5 juli de eerste dag

Het zegt iets over de ontspannen sfeer die heerst binnen de praktijk. En bovendien is er wat te vieren, want op dinsdag 5 juli, de dag dat we bij de praktijk langskomen, hebben de tandartsen net hun eerste dag in de praktijk erop zitten. “Een spannende, maar hele mooie dag”, zo stelt Diogo. Het is namelijk niet alleen zijn eerste dag in de praktijk, maar ook zijn eerste dag als zelfstandig ondernemer. En dat is natuurlijk direct een extra spannende stap. 

Portugese achtergrond

De Portugese eigenaar komt in 2019 vanuit Portugal over naar Nederland. Diogo is algemeen-tandarts met veel ervaring op het gebied van paro-implantologie, cosmetische- en restauratieve tandheelkunde. Hij hoort positieve verhalen van een collega vriendin over de manier waarop de tandzorg in Nederland geregeld is. Hij besluit de stap te wagen en aan het werk te gaan in Nederland. “Zo ben ik eerst twee dagen in de week aan het werk gegaan bij Tandartspraktijk Lemmer en twee dagen bij Tandartspraktijk De Witte Heren in Bolsward.” 

Een mooie kans dichtbij huis

Diogo leert veel bij de tandartspraktijken in Lemmer en Bolsward, maar merkt dat hij het ook wel fijn zou vinden om op de fiets naar het werk te kunnen. Daarnaast zou hij graag zelf wat meer zijn dagen willen indelen. Hij is niet actief op zoek, maar stuit op het prachtige pand aan de K.R. Poststraat in het centrum van Heerenveen. Wanneer hij een gesprek heeft met de makelaar, begint het balletje te rollen. “Ineens ging het allemaal heel snel. We zagen dit als een hele mooie kans om een praktijk dichterbij huis op te zetten. Het voordeel is ook, dat je de praktijk helemaal in kunt richten zoals je zelf wilt”, legt hij uit. 

Een huiselijke praktijk

En zo geschiedt: vanaf februari zijn Diogo en zijn vrouw Catia keihard bezig geweest om het gloednieuwe pand te verbouwen. En met een fantastisch resultaat! Diogo laat in een rondleiding de prachtige huiselijke ruimten zien en vertelt waarom hij dit zo aangepakt heeft. Zo wordt de witte praktijkruimte bijvoorbeeld gebroken met een mooie houten wand en een eettafel in de ruimte. “Ik wil dat mensen zich thuis voelen bij een tandarts, ook al zul je dat nooit helemaal kunnen creëren”, lacht hij. We willen het gewoon leuk maken om naar de tandarts te gaan. Zoals we hier nu zitten, met uitzicht op de behandelstoel, kunnen kinderen bijvoorbeeld eerst even praten en dan is de stap om op de behandelstoel te gaan zitten al kleiner.”

Een heuse fotoshoot

Hij neemt ons mee naar een andere ruimte, waar alvast voorgesorteerd wordt op een extra behandelkamer. “Als het straks wat drukker wordt, willen we deze ruimte ook in gebruik gaan nemen voor behandelingen. Nu willen we het inrichten als een soort fotoshoot ruimte, waar we mensen voor- en na de behandeling op de foto zetten. Zo kunnen mensen het resultaat zien en delen met de wereld, als zij dat leuk vinden.” Een bijzonder vindingrijke gedachte, in een wereld waarin social media een steeds grotere rol speelt. 

De huiskamer van de praktijk

Zo voldoet ook de ‘wachtkamer’ aan de moderne eisen. Al ziet het er, je raadt het al, meer uit als een prachtige woonkamer waar je heerlijk kunt zitten op loungebanken en zelfs gebruik kunt maken van Netflix op de televisie. “We doen alles zodat mensen zich thuisvoelen bij ons”, vertelt Diogo vol trots. 

De Lieve Tandarts

Al deze aspecten leiden ertoe dat De Heerenveense Tandarts aangesloten is bij ‘De Lieve Tandarts’. Een landelijk platform, waar je alleen bijkomt als je aan strenge eisen voldoet. Wanneer je bij De Lieve Tandarts aangesloten bent, betekent dat in het kort dat je een kindvriendelijke praktijk bent. 

Kwaliteitsbehandelingen

Naast de inrichting, is de kwaliteit van de behandeling natuurlijk net zo belangrijk, beseft ook Diogo. “We hebben dan ook de meest moderne apparatuur aangeschaft om patiënten te behandelen. We kunnen ook alle behandelingen in onze praktijk uitvoeren, behalve de orthodontiebehandelingen.” Oftewel, of het nou gaat om implantaten, parodontale chirurgie, apex recectie (wortelkanaalbehandeling), tandvlees transplantaten, bot opbouw, tanden trekken of kronen: De Heerenveense Tandarts kan het allemaal. “We hebben zelfs een hypermoderne machine, waarmee we 3D foto’s kunnen maken. Daarmee kunnen we precies zien hoe de verstandskiezen zitten. Doordat we in een 3D foto kunnen beoordelen hoe ver de zenuw zit, kunnen we dit ook in onze eigen praktijk uitvoeren.”

Op de website van www.deheerenveensetandarts.nl vind je talloze voorbeelden van het werk van Diogo. Daarop vind je ook meer informatie over de tandarts. 

De Heerenveense Tandarts
K.R. Poststraat 1A
8441 EL Heerenveen
Tel: 0513 442 004

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!
Afbeelding
“Je kunt tijdens de wandeling elkaar ondersteunen of gewoon gezellig kletsen” Samenleving 3 uur geleden
Afbeelding
Zes bijzondere boekentips over rouw Boek van de week 21 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Ik ben het frame van ‘verwende’ millenial meer dan zat Column 1 okt, 12:00
Afbeelding
Afscheid nemen van een huisdier Educatie 29 sep, 18:00
Afbeelding
Goedkoop (bij)verwarmen en zo besparen op de gasrekening Algemeen 29 sep, 11:30
Afbeelding
“Op het gebied van uitvaarten is er veel mogelijk, veel mensen weten dat niet” Samenleving 28 sep, 15:00
Afbeelding
Zorg Thuis Servotel opent deuren: Warme zorg vanuit aandacht en net dat beetje extra Gezondheid 28 sep, 12:00
Afbeelding
Wink Development Group: “Bij alles wat we doen willen we ‘meetbaar effectief’ zijn” Algemeen 28 sep, 10:00