Podotherapie Friesland bestaat dit jaar 10 jaar.
Podotherapie Friesland bestaat dit jaar 10 jaar. Foto: Podotherapie Friesland

Podotherapie Friesland verhuist naar gezondheidscentrum Schoterpoort

Zakelijk

HEERENVEEN - De praktijk van Podotherapie Friesland verruilt per 1 juli gezondheidscentrum Haskerbrug voor gezondheidscentrum Schoterpoort in Heerenveen. In het gezondheidscentrum aan de Burgemeester Falkenaweg ontstaat meer ruimte waardoor nog beter aan de wensen en behoeften voldaan kan worden. Podotherapie Friesland heeft tien jaar in het gezondheidscentrum Haskerbrug gezeten en is naast de locatie in Heerenveen ook gevestigd in Leeuwarden, Joure, Sneek en Bolsward. 

Suzanne Heldens van Podotherapie Friesland is erg enthousiast over de locatie in Heerenveen: “We kijken uit naar de nieuwe plek. Dat wij in Heerenveen naast reguliere podotherapie en diabetespodotherapie ook sportpodotherapie kunnen aanbieden, maakt ons erg trots. Immers, Heerenveen profileert zich als sportstad en met onze kennis op het gebied van sportpodotherapie kunnen wij daar ook een goede rol in vervullen. Wij beschikken straks over een eigen ruimte met meer kamers en kunnen op locatie aanpassingen aan bijvoorbeeld zolen verrichten.”  

Niet iedereen zal bekend zijn met de term podotherapie. Een podotherapeut houdt zich bezig met het voorkomen en behandelen van voet, enkel, knie, heup- en rugklachten. Door gewrichts- of bewegingsklachten kan een lichaamshouding ontstaan die voor meer lichamelijke ongemakken zorgt. Een podotherapeut onderzoekt waardoor deze klachten ontstaan en biedt maatwerk om deze klachten te verminderen of op te lossen. Het gaat daarbij om behandeling en vaak met behulp van op maat gemaakte voetzolen of ortheses.

Heldens: “Regelmatig behandelen wij mensen die zich lang niet vrij konden bewegen of pijn hadden bij het sporten. Het is heel waardevol om die mensen van hun klachten te helpen. Of het nu gaat om iemand die graag weer wil wandelen of een topsporter die pijnvrij wil voetballen of schaatsen.”  

Podotherapie Friesland bestaat dit jaar 10 jaar. Meer informatie over Podotherapie Friesland is te vinden op www.podotherapiefriesland.nl.  

!
Afbeelding
Zes bijzondere boekentips over rouw Boek van de week 5 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Ik ben het frame van ‘verwende’ millenial meer dan zat Column 11 uur geleden
Afbeelding
Afscheid nemen van een huisdier Educatie 29 sep, 18:00
Afbeelding
Goedkoop (bij)verwarmen en zo besparen op de gasrekening Algemeen 29 sep, 11:30
Afbeelding
“Op het gebied van uitvaarten is er veel mogelijk, veel mensen weten dat niet” Samenleving 28 sep, 15:00
Afbeelding
Zorg Thuis Servotel opent deuren: Warme zorg vanuit aandacht en net dat beetje extra Gezondheid 28 sep, 12:00
Afbeelding
Wink Development Group: “Bij alles wat we doen willen we ‘meetbaar effectief’ zijn” Algemeen 28 sep, 10:00
Afbeelding
“In deze lessen leren ze de basis van het musicalvak” Educatie 27 sep, 13:00